Bağlar'a 450 kilometre yol

Bağlar Belediyesi Karacadağ bölgesine 450 kilometre yeni yol kazandırdı

Bağlar'a 450 kilometre yol

Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinin ulaşım alt yapısını yeniledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, 37 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 129 kırsal yerleşim yerinden oluşan Karacadağ bölgesine 450 kilometre yeni yol kazandırdığı belirtildi.

Ulaşımda yaşadığı kronik sorunların çözülmesiyle bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarımın da önünün açıldığı ifade edilen açıklamada, yeni yollarla bölge halkının, mera ve yaylalara giderek ürettiği tarım ürünlerinin hasadını da zorluk yaşamadan gerçekleştirdiği bildirildi.

İLÇENİN SORUNLARI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçede ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırana kadar çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Karacadağ Mahallesi Muhtarı Adem Karacadağ da yapılan hizmetlerle halkın yaşam koşullarının iyileştiğini dile getirerek, "Her gün yeni yollar kazandırılıyor. Ekipler yaz, kış demeden çalışıyor. Bağlar Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu bu konuda seferlik ruhuyla çalışıyor. Başta Beyoğlu olmak üzere Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Tutşi ve Fen İşleri Müdürlüğü şefi Remzi Fidan ile emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz