Bakan Ağbal'dan tarihli söz! Taşeron işçiye kadro ne zaman veriliyor?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda “21 Mart'tan önce bu konuyla ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz” dedi.

Bakan Ağbal'dan tarihli söz! Taşeron işçiye kadro ne zaman veriliyor?

1 Kasım seçimlerinden önce vatandaşa bu konuda söz verdiklerini paylaşan Ağbal “Asıl iş dediğimiz işlerde çalışıyorsanız, o zaman yapacağımız yasal düzenlemede bu kişileri kamuda istihdam etmeye başlayacağız. Bu konunun iki boyutu var. Asıl iş ve yardımcı işin belirlenmesi lazım. Geçen sene yapmış olduğumuz yasal düzenlemede bu konuyu Bakanlar Kurulu kararı ile belirleyeceğimizi söyledik. Bakanlık olarak bu çalışmayı biz koordine ediyoruz. Çalışmalar, belirli bir seviyeye geldi. Tahmin ediyorum, 21 Mart'tan önce ilgili yasal düzenlemeyi mutlaka Meclis'e sevk etmiş oluruz. Bakanlar Kurulu ile ilgili çalışmanın son aşamasına geldiğini biliyorum” dedi.

VERGİ DÜZENLEMESİ                    

Asgari ücretin artmasıyla, bu kesimden kesilen vergiye yönelik bir çalışma konusunda Ağbal, seçim döneminde bu ücretin bin 300 liraya yükseltilmesini vadettiklerini hatırlattı. Ağbal, şöyle devam etti: “Burada, asgari ücretin artmasına bağlı olarak son 3 ayda asgari ücretlinin geliri yüzde 20'lik dilime girecek. Bu kendilerinden kesilen vergiyi bir miktar artıracak. Ama bu konuda şöyle bakmak lazım; Bu konuda bir düzenleme yapacak olsak, asgari ücret alanlara münhasır bir düzenleme yapma imkanımız yok. Bütün gelir sahiplerine yapmamız lazım. Önemli olan burada elde edilen gelirin seviyesi.”

HEDEF AVRUPA

Naci Ağbal, Rusya ile yaşanan sıkıntının ihracat konusundaki tek belirleyici unsur olmadığının altını çizerek, başka pazarlarda da yaşanan birtakım sıkıntılar olduğunu belirtti. Ağbal, “Avrupa pazarına yapmış olduğumuz ihracat yüzde 9 civarında artmış durumda. Dolayısıyla ihracatımız, özellikle Avrupa pazarı olmak üzere artmaya devam ediyor. ” değerlendirmesinde bulundu. Ağbal, “2016 bizim Avrupa pazarına odaklanacağımız bir yıl olacak ama onun dışında sıkıntı çektiğimiz pazarların dışındaki diğer pazarlara da daha fazla yoğunlaşacağız” diye konuştu.

VATANDAŞTAN FAİZSİZ KREDİ ALDIK

Bakan Ağbal, “Katma Değer Vergisi (KDV) iadelerinin hızlandırılması konusunda düşünülen formül nedir ve ne zaman hayata geçirilecek?” sorusu üzerine, KDV iadesi meselesine özel bir önem verdiğini söyledi. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bakımından KDV iadesinin aslında önemli bir finansman kaynağı olduğunu vurgulayan Ağbal, “Bir noktada biz KDV iadesinde vatandaştan aslında faizsiz kredi almış durumdayız” diye konuştu. Bütün iade taleplerini elektronik ortamda aldıklarına işaret eden Ağbal, düzenlemelerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: Ajanslar

Kaynak: Diyarbakır Söz