Görüş Bildir

Bakan Bilgin rakam verdi: 1,5 milyon EYT'liyi emekli ettik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğunu Işıkhan'a devreden Vedat Bilgin, EYT kapsamında 3 ayda 1,5 milyon kişiyi emekli ettiklerini söyledi. Geriye kalan 200 bini aşkın kişi için de "Dosyaları birleştiriliyor" dedi.

Bakan Bilgin rakam verdi: 1,5 milyon EYT'liyi emekli ettik

Kabine değişikliğinin ardından bakanlıklardaki devir teslim törenleri bugün de devam etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki törenle Vedat Bilgin görevini Vedat Işıkhan'a devretti. Bilgin, bakanlığı döneminde yapılan işleri anlatırken, Işıkhan ise "Çalışanlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz" dedi.

BİLGİN: 3 AYDA 1,5 MİLYON EYT'LİYİ EMEKLİ ETTİ

Törende yaptığı konuşmada, çalışma yaşamında aktüel sorunların hiç bitmeyeceğini belirten Bilgin, şunları söyledi:

"Gündelik siyasetin bir parçası. Sorun çözüldükçe yeni sorunlar üst üste geliyor. Yaklaşık 2 yılı geçtik. Çok büyük sorunların üstesinden geldik. Asgari ücret vergi dışı bırakıldı. EYT meselesi vardı, 20 küsür yıllıktı. Sosyal politikalar kurulunda da bu meseleyi ele aldık. Araya pandemi girdi. Cumhurbaşkanımıza raporu ilettim. Onu da çözme fırsatı bulduk. Asgari ücretin maliyeti 90, EYT'nin 120 milyar liraydı. Türkiye'nin ekonomik bakımdan en zorlu döneminde bu tür sorunları çözmek kolay iş değildir. 3600 meselesi var, kamu çalışanlarının ek göstergesi, 5 milyonu aşkın insanı kapsayacak şekilde genişletme fırsatı bulduk. Geçici işçileri geçici olmaktan çıkardık. Sözleşmeli personele kadro tahsisi yaptık. 3 ayda 1,5 milyon EYT'liyi emekli ettik. Çok az insan kaldı, dosyaları birleştiriliyor."

'MAYIS SONUNUNA KADAR TAMAMLANACAK' DEMİŞTİ

Bilgin, mayıs ayının sonu ya da haziran ayının ilk haftasında, mart ayında başvuran tüm EYT'lilerin emeklilik işlemlerinin tamamlanacağını söylemişti. Bugün bakanlığı devreden Bilgin, bu vaadini yerine getirememiş oldu.

IŞIKHAN: YEGANE REHBERİMİZ CUMHURBAŞKANI

Vedat Işıkhan ise çalışanların yaşam kalitesi ve refahını artırmak için çalışacağını söyledi. Çalışanların haklarını koruyacağını öne süren Işıkhan "Türkiye Yüzyılı'na yakışacak şekilde memur, işçi, emekli, işverenlerimizi koruyacak anlayışla süreci yönetmek arzusundayız. İşimizi yaparken yegane rehberimiz cumhurbaşkanımızdır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi