Görüş Bildir

Bakan Işık: Hedefimiz 580 gencimizi teknogirişimci yapmak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "2015 yılında 58 milyon lira bütçemiz var ve hedefimiz 580 gencimizi teknogirişim sermaye desteği programı ile desteklemek" dedi.

Bakan Işık: Hedefimiz 580 gencimizi teknogirişimci yapmak

Bakan Işık, Teknogirişim Sermayesi Desteği Programından istifade ederek kendi işini kuran, daha sonra da TÜBİTAK'ın desteğiyle Silikon Vadisinde girişimcilikle ilgili çalışma yapan teknogirişimcilerle buluştu. TÜBİTAK'ta düzenlenen programda konuşan Işık, bu desteğin şu ana kadar 30 kişiye verildiğini ancak bugünkü toplantıya 23 kişinin katıldığını söyledi.

Programda, Türkiye'de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimci sayısının artırılması için neler yapılabileceğini konuşacaklarını dile getiren Işık, "2015 yılında 58 milyon lira bütçemiz var ve hedefimiz 580 gencimizi teknogirişim sermaye desteği programı ile desteklemek fakat maalesef 2014 yılında desteklediğimiz gencimizin sayısı 270'de kaldı. Bununla ilgili problemlerimiz nedir? Bu sayıyı nasıl artırabiliriz, kaliteyi nasıl artırabiliriz? Bunu sizlerle değerlendireceğiz" diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin (AB) kamuoyu araştırmalarından sorumlu birimi Eurobarometer'ın yaptığı ölçüme göre, kendi işini kurma noktasında girişimcilik eğilimi en yüksek ülkenin Türkiye olduğunu belirten Işık, Türkiye'de her 100 gençten 82'sinin, "Ben kendi işimi yapmak istiyorum" dediğini aktardı.

Girişimcilik eğilimi bu kadar yüksekken, bu alanda neden istenilen seviyede olunmadığını konuşacaklarını belirten Işık, "Türkiye'deki girişimcilik konusunda sizlerin görüşünü almak istiyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi