Bakan Işık: Otomotiv test merkezini dünyanın en iddialısı yapmak istiyoruz

Bursa'da sanayicilerle bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,kenti dünyadaki en iddialı otomotiv test merkezi yapmayı hedeflediklerini söyledi. Işık, "Öyle bir test merkezimiz olsun ki, Türkiye'de mümkünse hiçbir araç test için dışarıya gitmesin" dedi.

Bakan Işık: Otomotiv test merkezini dünyanın en iddialısı yapmak istiyoruz

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) istişare toplantısına katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, BTSO'nun Altıparmak Caddesi'ndeki Temsilcilik Binası'nda işadamlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Dün açıklanan ve 70 eylemi içeren sanayi strateji belgesi hakkında bilgi veren Işık, makinelere de plaka numarası verileceğini sanayicinin bunları teminat göstererek işini büyütebileceğini söyledi.

OTOMOTİV TEST MERKEZI İÇİN 38 MİLYON TL ÖDEME YAPILDI

Bursa'da yapılacak otomotiv test merkezindeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Işık, 38 milyon liralık ödemeyi kamulaştırma yaparak bedellerini hak sahiplerine ödediklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Şu anda acele kamulaştırma işleri bitti. İnşallah hızlı bir şekilde Bursa, otomotiv test merkezini kazanmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm sanayicilerimize çağrı yapıyoruz; Gelin proje ile ilgili görüşlerinizi verin. Burasını dünyanın en iddialı test merkezlerinden biri yapmak istiyoruz. Hatta en iddialısıolsun. Öyle bir test merkezimiz olsun ki, Türkiye'de mümkünse hiçbir araç test için dışarıya gitmesin. Arkadaşlarımızın görüş, düşünce ve önerilerini aldık. Proje tamamlandığında gerçekten Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda da ihtiyacını karşılayacak mükemmel bir test merkezini biz başlatmış olalım."
Konuşmasında, teknoloji düzeyi yükseldikçe karlılık oranının arttığına dikkat çeken Işık, "Şirketlerin karlılıklarının artırması demek işçi ücretlerinin artması, Türkiye'de refahın artması demek, tasarrufun artması demektir. Tasarrufun artması da yatırımın artması demektir. Bu zincir sürekli birbirini besleyen bir değer zincirine dönüşmesi demek. Biz bu 4 önceliği Sanayi Strateji Belgemizde yer verdik. Ölçeğin büyümesi ihracatın arttırılması, teknoloji düzeyinin yükseltilmesi ve tasarımın yapılması noktasında İnşallah önümüzdeki dönemde, Sanayi Strateji Belgemiz uygulamalarıyla, hayata geçmesiyle başta Bursa olmak üzere tüm sanayicimiz önemli bir atılımı daha gerçekleştirecek" diye konuştu.

Kaynak: DHA