Bakan Şimşek Batmanda

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ramazan ayının barış ve huzur ayı olduğunu, bu nedenle Ramazan'ın ruhunu hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

Bakan Şimşek Batmanda

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Batman'a gelen Şimşek, Gülistan Caddesi'ndeki esnaf ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yavuz Selim mahallesinde bir evde iftarını açtığını ve bazı ailelere ziyarete bulunduklarını belirtti.

VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

Vatandaşların dertlerini, sorunlarını birinci elden dinleme imkanı bulduklarını anlatan Şimşek, ''Bütün hemşehrilerimin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Ramazan ayı huzur ve  barış ayıdır, bu nedenle Ramazan'ın ruhunu hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan'da gönüller merhamet ve nurla dolar. Batman'da bu gün bunun güzel örneklerini yaşadık. İnşallah Ramazan ayı sadece ülkemiz için değil, bütün İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlara vesile olur'' dedi.

VERGİ TAHSİLATIYLA İLGİLİ İDDİALAR

Vergi tahsili konusunda, son günlerdeki eleştirilere de değinen Şimşek şöyle dedi:

''Maliye Bakanlığı olarak biz 75 milyonun hakkı olan vergileri tahsil etmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Yapılan eleştirileri yapıcı bulmuyoruz, vergi alacaklarımızın tahsili için ne gerekiyorsa yapacağız. Tabi ki hizmet için kamu harcamalarının sağlıklı vergi gelirleriyle finanse edilmesi lazım. Vergi Dairesi Müdürlerimizi bütün maliye çalışanlarını bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum. Gerek kayıt dışılıkla mücadelede olsun, gerekse beyan edilen ama zamanında ödenmeyen vergi gelirlerinin tahsilatı ile ilgili olsun her türlü çabayı çok güçlü bir şekilde göstermeye devam edeceğiz. Esas olan burada vergileri zamanın da ödemektir. Ödemeyenlerin eleştirilmesi gerekiyor.

Valimizle diğer çalışma arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Milletimize daha iyi hizmet etmenin yollarının arayışı içerisindeyiz. Sorunları birinci elden dinleme imkanına kavuştuk. Bu da bizi mutlu ediyor. Ağırlıklı olarak Batman'da gerek iftarlar, gerek ziyaretler, gerekse diğer etkinlikler ön planda olacak. Çevre illerde de ben diğer bakan arkadaşlarım etkinliklerde bulunacaklar. Ramazan ayını o ruhunu hep birlikte bölgede yaşıyor ve yaşatıyor olacağız. Etkinliklerimiz sadece Batman'la sınırlı değil.''

Kaynak: Diyarbakır Söz