Bakan Şimşek müjdeyi verdi! Vergi artışı olmayacak

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 9 aylık bütçe gerçekleşmelerinin belirlenmiş hedeflerle uyumlu olduğunu ve kaygıya gerek olmadığını bildirdi.

Bakan Şimşek müjdeyi verdi! Vergi artışı olmayacak

14.1 MİLYAR TL AÇIK VERİLDİ

 

Eylül ayı bütçe gerçekleşmelerini bir basın toplantısı ile açıklayan Şimşek'in verdiği bilgilere göre Eylül ayında merkezi yönetim bütçesi 14,1 milyar TL açık verdi. Bu dönemde faiz dışı bütçe açığı 7,7 milyar TL oldu.

Ocak-Eylül döneminde merkezi yönetim bütçe açığının 13,5 milyar TL olduğunu ifade eden Şimşek, 31,3 milyar TL faiz dışı fazla verildiğini de vurguladı.

HEDEF 2015 SONUNDA SIFIR AÇIK

Konuşmasında bu yıl tamamı için bütçede revize hedeflere ve diğer hedeflere rahatlıkla ulaşabileceğini ifade eden Şimşek, "2015 yılı sonunda bütçe giderleri hedefi 503 milyar TL, gelir hedefi 478,5 milyar TL, bütçe açığı hedefi 24,5 milyar TL, faiz dışı fazla hedefi 29,5 milyar TL" diye konuştu.

Türkiye'nin kamu anlamında dengeyi bulduğunu da savunan Şimşek, 2015 sonunda kamuda sıfır açık beklediklerini vurguladı.

Türkiye'de büyümenin bu yıl muhtemelen yüzde 3 olacağını ifade eden Şimşek "Gelişmekte olan ülkeler için tek çıkış yolu reform. ABD'de gidişat iyi görünüyor. Ancak henüz Çin'den dolayı parasal sıkılaştırmayı yeni aşamaya getirecek kadar herhalde kendilerini güvende hissetmiyorlar. Cari açık daralıyor. Bu sene muhtemelen 36,7 milyar dolar olacak, aslında daha da düşük olabilirdi. Sene sonu enflasyon tahminimiz yüzde 7.6, orta vadede yüzde 5, ardından da düşük tek haneyi hedefliyoruz" dedi.

2016’DA 74 BİN kamu personeli ALINACAK

Türkiye'nin önümüzdeki seçim sonrası tekrar istikrarı yakalayacağını ifade eden Şimşek, Türkiye'nin güçlü hükümetle yapısal dönüşüm reform programını uygulamaya koyması durumunda ise gelişmekte olan ülkelerden ayrışacağını kaydetti.

2016 yılında kamuya 74 bin personel alınmasının planlandığını aktaran Bakan Şimşek "2016'da sosyal yardımlar 41,6 milyar lira olacak. Bugün bin lira olan bekâr kişi asgari ücreti 2016'da bin 300 lira olacak" dedi.

Bu arada Maliye Bakanı Şimşek'ten Vergilerle ilgili bir açıklama geldi. Şimşek, ''2016'da Vergi artışı da yok, yeni Vergi de yok'' diye konuştu.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz