Bankalar altın satmasın

Kuyumcular Odası Başkanı Demirkol: ''Bankaları protesto etmek amacıyla hem kredi kartlarımızı hem de POS makinelerini iade edeceğiz''

Bankalar altın satmasın

Şanlıurfa Kuyumcular Odası Başkanı İbrahim Halil Demirkol, bankaların altın satmasıyla ilgili düzenlemeyi eleştirip, ''Bankaları protesto etmek amacıyla hem kredi kartlarımızı hem de POS makinelerini iade edeceğiz'' dedi.

BANKALAR ALTIN SATMASIN

Demirkol, BDDK tarafından hazırlanan bankaların, Cumhuriyet Altını alım ve satımı ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsalarında işlem gören ve standart ve nitelikleri yetkili merciler tarafından belirlenen kıymetli madenleri esas alan sözleşmelerin alım ve satımını yapabilmesini öngören yönetmelik taslağının yürürlüğe girmesi durumunda kuyumcuların ve vatandaşın zarar göreceğini savundu.

Söz konusu kararın Türkiye'de faaliyet gösteren 80 bin civarında kuyumcuyu derinden üzdüğünü ifade eden Demirkol, taslağın geri çekilmesi için BDDK nezdinde girişimde bulunulduğunu hatırlattı.

KUYUMCU ESNAFI YOK OLUR

Taslağın hayata geçirilmesi halinde kuyumcu esnafı olarak çeşitli tedbirler almayı planladıklarını ifade eden Demirkol, şunları kaydetti:

''İstanbul Kuyumcular Odası Başkanlığı'nda çeşitli girişimlerde bulunacağız. Ayrıca bankaları protesto etmek amacıyla hem kredi kartlarımızı hem de POS makinelerini iade edeceğiz. Bu etki, tepki meselesi. Biri sizin ekmeğinizle oynuyorsa siz de elinizden geleni yapmaya çalışırsınız. İnşallah bu konuda Hükümetimiz gerekli girişimde bulunur.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler