Bayraktar: ''TOKİ Mardin'i aslına dönüştürecek''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin tarihi dönüşüm proje ile Mardin'i aslına dönüştüreceğini söyledi.

Bayraktar: ''TOKİ Mardin'i aslına dönüştürecek''

İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Bayraktar, Mardin Vali Vekili Turan Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre ilin sorunları hakkında Erdoğan'dan bilgi aldı.

''Tarihi Dönüşüm Projesi''' hakkında brifing alan Bayraktar, Valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ olarak Mardin'de güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Proje kapsamındaki çalışmaların sürdüğünü belirten Bayraktar, ''TOKİ Mardin'i aslına dönüştürecek. Tarihi derinliğini, yöresel mimariyi, tarihi kimliğini yansıtacak yeni bir yapılanma içerisinde giriyoruz. Bu uzun bir süreye yayılacak 8-10 yıllık bir proje. Tabi Başbakanımızın da bu konuda müzaheretı var. Bir tarafta Vali var, diğer tarafta da belediye var. Kültür Bakanlığı ayrıca proje içerisinde. Biz de Şehircilik Bakanlığı olarak projeyi beraber yürüteceğiz. Çok güzel olacak Mardin inşallah'' dedi.

Bakan Bayraktar daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz