Bayram bereketi

Diyarbakır’da Ramazan Bayramı için alışveriş yapmak isteyenler, tarihi sur ilçesinde yoğunluk oluşturmaya başladı.

Bayram bereketi

Merkez Sur ilçesinde Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla çocuklarına ve kendilerine bayramlık kıyafetlerini almak isteyen vatandaşlar dükkanlara akın etti. Vatandaşların yağmurlu güne rağmen dışarıya çıkıp alışverişini yapmaları dikkatleri çekti. Bayramın gelişini en çok sevinenler arasında yer alan esnaf, tüm hazırlıklarını sürdürüyor.

Bayramlık kıyafet, şeker ve çikolata gibi ihtiyaçlar için alışverişe çıkanlar, esnafın da yüzünü güldürdü. Şeker, lokum ve çikolatacılar, tezgahlarını yenileyerek müşterilerin beğenisine sundu. Esnaflar, bayrama sayılı günler kala çarşının hareketlendiğini ifade ederek, satışlarının kısmi de olsa yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

‘ÇARŞIDAKİ HAREKETLİLİK BAYRAMA KADAR ARTARAK DEVAM EDECEK’

Bayramın yaklaşmasıyla hareketliliğin arttığını ifade eden Esnaf Mehmet Ali Kavan, “Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar alışverişe çıktı. Kaç gündür bir hareketlilik var, satışlarımız gayet güzel. Bugünlerde yüzümüz gülüyor. Çarşıdaki hareketlilik bayrama kadar artarak devam edecek. Biz de esnaf olarak hazırlığımızı yapmışız, ürünlerimiz tam, müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz” dedi.

Alışverişe çıkanlardan Mahmut Akgüç de, "Ailece bayram alışverişine çıktık, şu ana ayakkabıları aldık, inşallah elbise de alacağız. Çocukların keyfi yerindedir. Tabi bayramın olmazsa olmazı bayram şekeri alacağız” diye konuştu.

‘BU BAYRAM ÇOK GÜZEL GEÇECEK’

Bayram hareketliliğinin istedikleri düzeyde olduğunu belirten esnaf Turan Kavan, “Ramazan ayının sonlarına doğru gidiyoruz. Bayrama sayılı günler kaldı. Tabi millet de hazırlarını yapıyorlar, eksiklerini tamamlıyorlar. Bizler de çeşitlerimizi tamamladık, müşterilerimizin beğenisine sunmuşuz. Gördüğümüz kadarıyla çarşımız bayağı hareketlendi, herkesin bayramı şimdiden mübarek olsun. Bu bayram çok güzel geçecek inşallah” ifadelerini kullandı. 

Esnaflardan İbrahim Bubekoğlu ise, “Bayrama günler kala çarşıya bir canlanma geldi, vatandaşlar alışveriş yapıyor, bizim de yüzümüz gülüyor. Bayramda yapılacak çörek, kek, pasta için baharat almaya geliyor. Herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz