BDDK'dan Yeni Mevduat Kararı! Bin Liraya Yükseltildi

BDDK'nın mevduat ve katılım fonu kabulüne ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik, finansal piyasalarda dikkate değer bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan düzenleme, minimum kabul tutarının artırılmasıyla birlikte, bankacılık sektöründe ve vatandaşların finansal işlemlerinde bazı değişikliklere neden olabilir. Bu değişikliklerin etkilerinin takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

BDDK'dan Yeni Mevduat Kararı! Bin Liraya Yükseltildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin usul ve esaslar belirleyen yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Giriş

18.04.2024 19:38'de yapılan güncellemeyle, BDDK'nın mevduat ve katılım fonu kabulüne ilişkin yönetmelikte önemli bir değişiklik yaptığı duyuruldu.

Yönetmelik Değişikliği

BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Kurul, "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te yapılan değişiklikle ilgili detayları paylaştı.

250 Liradan 1000 Liraya Yükseltildi

Yapılan güncellemeyle, yönetmelikteki bir düzenleme kapsamında, 1 Kasım 2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin 8'inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ve 2018'den beri "250 lira" olarak uygulanan tutarın "1000 lira" olarak güncellendiği açıklandı.

Bu değişiklikle birlikte, mevduat ve katılım fonu kabulünde minimum tutarın artırılması, finansal piyasalarda belirli bir etki yaratabilir.

Duyuru ve Yayımlama Kararı

Açıklamaya göre, BDDK'nın aldığı kararın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile Kuruluş Birliklerine duyurulması ve kurumun internet sitesinde yayımlanması kararlaştırıldı. Bu sayede, ilgili tüm tarafların bilgilendirilmesi ve değişikliklerin etkili bir şekilde iletilmesi amaçlanmaktadır.

Kaynak: AJANSLAR

Çok Okunan Haberler