Belediye'de EMİTT'TE!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi dünyanın en büyük beşinci turizm fuarı olan 21. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılacak.

Belediye'de EMİTT'TE!

21. Doğu Akdeniz Ülkeleri Turizm ve Seyahat Fuarı'da kentin tanıtılması adına 12 numaralı salonda 230 metrekarelik alanda Diyarbakır standı açılacak. Diyarbakır’ın tarihi surlarının maketinden oluşan standın üzerinde “UNESCO Dünya Kültür Mirası Diyarbakır’a Hoş geldiniz” yazısı ile kentin tarihine ait fotoğraflar yer alacak.

Diyarbakır’ın fuarda hak ettiği şekilde temsil edilmesi adına Diyarbakır Valiliği koordinesinde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Turizm Platformu Yürütme Kurulu üyeleri, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve Turizm İşletmeleri ile Diyarbakır’da bulunan otellerin katılımıyla fuar etkinlikleri gerçekleştirilecek.

- Tanıtım materyalleri dağıtılacak

Diyarbakır standını ziyaret edecek konuklara kente özgü lezzetlerden burma kadayıf, örgü peynir, Diyarbakır çöreği, tatlı sucuk ikram edilecek, tanıtım filmi ve video kliplerinin gösterimleri gerçekleştirilecek ve tanıtım materyallerinin dağıtımı sağlanacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak için EMİTT Fuarı’nda stant açacaklarını belirterek, fuarda konukları ağırlayacaklarını ve kenti tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz