Belediye'nin borcu yok

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba'yı, belediyeyi borçlandırmakla suçladı.

Belediye'nin borcu yok

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakkıbaba'yı, belediyeyi borçlandırmakla suçladı. Şanlıurfa Belediyesi'nin Türkiye'nin en borçlu 5'inci belediyesi olduğunu ifade eden Altun, 3 yılda 60 trilyon borçlanan belediyeden açıklama istedi.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, yaptığı açıklamada, Fakkıbaba'yı belediyeyi borçlandırma tutumundan vazgeçmesi için uyardı. Altun, kaynakların kaldırım taşlarını söküp yenilemekle heba edildiğini iddia etti.

Altun, geçmişte belediyenin borcunu ödemek söz konusu olduğu zaman Başkan Fakkıbaba'nın kendini, 'Ben kendi dönemimden sorumluyum. Geçmiş dönemler beni ilgilendirmez, her belediye kendi döneminden sorumlu olmalı' sözleriyle savunduğunu belirten Altun, 60 trilyonluk borcun kimden sorulacağını sordu.

"NE YAPTIK Kİ EN FAZLA BORCU OLAN 5'İNCİ BELEDİYE OLDUK?"

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, şehri 60 trilyon borca kayacak hangi çalışmaların yapıldığını sordu. "50 tane Köprülü kavşak, 20 tane semt sahası, yeni imar alanları, yeni mahalleler, yeni yollar, uydu kentler, metrolar, statlar, hava alanı mı yapıldı da bu kadar borçlandık?" diyerek belediyenin borçlanmasına sitem eden Başkan Altun, Şanlıurfa halkının bu kadar borcu hak etmediğinin altını çizdi.

Altun, kaldırım taşlarına, lalelere para yetmeyince Fakkıbaba'nın, İller Bankası'ndan kredi almak için Meclis'ten sürekli yetki talebinde bulunduğunu ifade etti.

Meclis'in, Fakkıbaba'ya yetki vermesi sonucu belediyenin daha da borçlandırıldığını ileri süren Altun, yetkinin verilmemesi durumunda ise Fakkıbaba'nın 'hizmet için engelleniyoruz' diyerek birilerini suçladığını savundu.

"BEĞENMİYORSANIZ URFA'DAN GİDİN"

Mehmet Altun, Fakkıbaba'yı, ödenek gelmesine rağmen sorunları çözememekle suçladı. Her ay düzenli ödeneklerin geldiğini dile getiren Altun, belediyenin bunca getirisine rağmen ne trafiği rahatlatacak herhangi bir projeye ne de konut krizini çözecek bir projeye imza atılmadığını ileri sürdü. Fakkıbaba'nın, belediyenin neden bu kadar borçlandığı sorusuna, 'Şehir güzelleşiyor, siz beğenmiyorsanız Urfa'dan gidin' diyerek cevap verdiğini aktaran Altun, "Böylesine hayati projeler yapılmadığı halde Türkiye'de en fazla borçlu olan 5 belediyeden bir tanesi olmayı hak edecek ne yaptık bilmiyorum." diyerek. Başkan Fakkıbaba'dan cevap beklediğini söyledi. Altun, söyle devam etti:

"Oysa hükümetimiz her ay düzenli olarak 10-12-14 trilyon para gönderiyor, bina yapan müteahhitlerden bir sürü paralar alınıyor, yol kenarındaki otoparklardan bir sürü para geliyor, yani belediyenin gelirleri iyidir. Ayrıca, geçmiş dönemde eski otogar yaklaşık 45 trilyona satıldı. Belediye kara geçirildi ve yerine yaklaşık 13 trilyona yenisi yapıldı. Ayrıca, otogardaki iş yeri sahiplerinden bağış paralar alındı, yani otogar nerdeyse bedavaya getirildi. Şanlıurfa Ticaret İş Merkezi (ŞUTİM) yapıldı, ŞUTİM için de esnaflardan bağışlar alındı ve burası da nerdeyse bedavaya getirildi. Ancak herhangi bir hizmet yapılmadı."

Kaynak: Diyarbakır Söz