Biçerdöver Kontrlörü!

Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme sertifika dağıtım töreni 2 Haziran 2017 tarihinde İl Müdürlüğü Toplantı salonunda yapıldı.

Biçerdöver Kontrlörü!

“Biçerdöver Kontrolörü Yetiştirme” sertifika dağıtım törenine katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan ATALAR, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Korkutan, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Abdulkadir Karakaş ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bayram Sevinçer tarafından kontrolörlere sertifikalar dağıtıldı.

BİÇERDÖVER KONTRLÖRÜ

İl Müdürü Atalar; “2017 yılı Biçerdöverle hasatta ürün kayıp hedefimiz % 2 olarak belirlenmiştir, bu konuda Valilik Tebliği ve Valilik Oluru alınmıştır. Biçerdöver kontrollerinde görevlendirilmek üzere bu yıl teknik personellere 5 günlük biçerdöver kontrolör eğitimi verilmiş olup, bu konuda İl Koordinatörü ve Koordinatör Yardımcısı ile birlikte en az 2 kişiden oluşan toplam 24 ekip ve 51 personel görevlendirilmiştir” dedi.

İl Müdürü Atalar görevlendirilen bu teknik elemanların Diyarbakır Valiliğinin tebliğine uymayan ve hatalı faaliyette bulunan biçerdöverlerin sahiplerine ve kullanıcılarına ‘‘5326 sayılı Kabahatler Kanunu’’nun 32. ve 40. Maddelerine göre idari yaptırım karar tutanağı hazırlamaya yetkili olduklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz