Görüş Bildir

Bin 500 Psikolog'a müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, aile sosyal danışmanlık uygulamasını başlatacaklarını açıkladı. Bakan Ramazanoğlu, bu amaçla bin 500 psikolog alınacağını söyledi.

Bin 500 Psikolog'a müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, günübirlik ziyaret kapsamında havayoluyla Erzurum'a gitti. Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret eden Bakan, Aile ve Sosyal Destek Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Ramazanoğlu, her ailenin sosyal danışmanının olacağını söyledi. Mardin, Diyarbakan, Hakkari, Şanlıurfa ve Şırnak'ın ardından Erzurum'un da pilot uygulamaya dahil edildiğini dile getiren Bakan, "Aile sosyal destek uzmanlarımız saha çalışmalarına Erzurum ile birlikte 5 ilde başladı.

Bin 500 psikolog müjdesi            

Sözkonusu proje ile her ailenin bir sosyal danışmanının olacağını ifade eden Ramazanoğlu şunları kaydetti: "Nasıl ki her ailenin bir aile hekimi var, önce birinci basamak tedavi hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri için ona gidiyorsa, o yöntemden hareketle her ailenin sosyal danışmanı olacak. Danışmanlarımız ailelerin sorunlarını bir kayıt sistemine geçiriyor ve ondan sonra da takibe alıyoruz. Sorunlar konusunda ya rehberlik hizmeti veriyor, sağlık sorunu, eğitim, ekonomik sorunlar, sosyal problemler gibi öteki taraftan gerçek manada aile bu sorunlarla baş edemeyecek hale gelmişse rehabilite edici, psikoterapi adımına geçmiş oluyor. Amacımız aile danışmanlarıyla, aile yapımızı güçlendirmek, ailelerimiz sorun çözebilme yeteneklerini kabiliyetlerini geliştirebilmesi. Bu proje kapsamında bin 500 psikolog alacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi