Görüş Bildir

Bingöl'de doğalgaz protokolü imzalandı

BİNGÖL'de, Haziran ayında yapılan törenle kent merkezine getirilen doğalgazın dağıtım hattı çalışmaları tamamlandı. 18 Ekim'de BOTAŞ ile yapılacak geçici kabulün ardından, TOKİ ile imzalanan protokolle Bingöl'de doğalgaz kullanımı başlayacak.

Bingöl'de doğalgaz protokolü imzalandı

Bingöl'de Haziran ayında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açılışını yaptığı doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. Bingöl'de ilk etapta Kültür, İnalı ve İnönü mahallelerinde kullanılacak olan doğalgaz, önümüzdeki yıl içerisinde de kent genelinde kullanılacak.

PROTOKOL İMZALANDI

Doğal gaz kullanımı ile ilgili firma ve TOKİ sitelerinde bulunan bin 376 konut için protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan DOĞUGAZ Genel Müdür yardımcısı Turgut Kızılkaya, 4 bin 500 metre servis hatlarının tamamlandığını belirterek, "Planlandığı gibi iletim gazı şehre girdiği İnalı Mahallesinden itibaren Kültür Mahallesi'nde seçilen sektörler ile İnönü Mahallesi girişindeki TOKİ konutlarına gaz verilmesi hedeflenmiştir. Askeri araziden de geçerek şehre ulaşan ve şehir içinde devam eden 4 bin 535 metre çelik boru hattı tamamlanmıştır. Anılan 3 mahallede 20 bin metre polietilen dağıtım şebekesi ve 4 bin 500 metre servis hatları düzenlemesi tamamlanmış olup abonelere yönelik servis hattı düzenlemesine devam edilmektedir. Yapımı tamamlanan RMS-A istasyonu geçici kabule hazır olup 18 Ekim 2016 tarihinde BOTAŞ tarafından geçici kabulü yapılacaktır. Geçici kabulün ardından Bingöl şehrimize gaz verilecektir" dedi.

Yapılan konuşmaların arından İnönü Mahallesi 1. Etap Toplu Konut Site yönetimi Başkanı Sait Bayırkan, 2. Etap Toplu Konut Site yönetimi Başkanı Nurullah Koçin, DOĞUGAZ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Remzi Demircan ve DOĞUGAZ Genel Müdür Yardımcısı Turgut Kızılkaya tarafından TOKİ sitelerinde bulunan bin 376 konut için protokol imzalandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi