Bir Hissye Kredili İşlem Yasaklandı

Borsa İstanbul'dan gelen duyuruyla bir hissenin paylarına kredili işlem yasağı getirildi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararı uyarınca, Margün Enerji Üretim Sanayi'nin paylarına bir ay boyunca kredili işlem yapılamayacak.

Bir Hissye Kredili İşlem Yasaklandı

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) kararı uyarınca bir hissenin paylarına kredili işlem yasağı getirildi. İlgili hissenin adı ise Margün Enerji Üretim Sanayi.

Kredili İşlem Önlemi

Bu duyuruya göre, SPK'nın kararı çerçevesinde devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Margün Enerji Üretim Sanayi'nin paylarına bir ay boyunca kredili işlem yasağı getirildi.

Açıklamada belirtildiği üzere, "MAGEN.E" kodlu hisse senetleri 24 Nisan 2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 23 Mayıs 2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilmeyecektir.


Bu tür önlemler, piyasalardaki istikrarın sağlanması ve yatırımcıların korunması adına alınan önemli adımlardır. Yatırımcılar bu tür duyuruları dikkatle takip etmeli ve yatırımlarını buna göre planlamalıdırlar.

Kaynak: AJANSLAR