Bismil'e modern statü

Bismil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede başlatılan kilitli parke taş çalışmasıyla birlikte kenar mahalleler modern bir statüye kavuşturulmayı amaçlıyor.

Bismil'e modern statü

Diyarbakır'ın Bismil Belediyesi tarafından yazın kavurucu sıcaklarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehir merkezinden başlayan kilitli parke taş çalışması kenar mahallelerinde devam ediyor. Modern bir kent yaratma için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bismil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kenar mahallelerde başlattıkları kilitli parke taş çalışmasıyla birlikte ilçenin her tarafı modern bir statüye kavuşturulacağını açıkladı.

KENAR MAHALELERE MODERN YAPI

1990'lı yıllardan sonra ilçenin aşırı bir göç aldığını belirten Fen İşleri Müdürlüğü, yaşanan göçlerle birlikte oluşan kenar mahallelerdeki alt yapı sorunu giderildikten sonra üst yapı sorunu için çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti. Büyük oranda göç alan Bozkurt Mahallesinde bulunan kenar sokaklar 238, 240, 242 ve 243 Sokaklarda kilitli parke taşı çalışmasına başlandığını açıklayan Fen İşleri Müdürü Barış İpekyüz, "Yapılan çalışmalar kapsamında Tekel ve Akpınar Mahallelerimizde bulunan kenar sokaklarında alt yapı çalışmasının ardından kilitli parke taşı döşeyerek üst yapı sorununu ortadan kaldırdık" dedi.

KARE KİLİTLİ PARKE DÖŞEMESİ

İlçede 2012 yılı içerisinde döşenecek olan 120 bin metre kare kilitli parke taşı çalışmasıyla birlikte ilçenin üst yapı sorunundan tamamen kurtulacağını belirten İpekyüz, "Esentepe Seyrantepe ve Sanayi Mahallelerinde bulunan bazı kenar sokakların üst yapı çalışmasına en yakın zamanda başlayacağız bu sokaklarda yapılacak olan üst yapı çalışmasıyla birlikte İlçenin kenar mahalleler dahil olmak üzere modern bir statüye kavuşacaktır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz