BM Kalkınmanın Finansmanı 3. Uluslararası Konferansı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kamu altyapı yatırımları için daha fazla özel sektör ilgisi ve yatırımına ihtiyaç olduğunu söyledi.

BM Kalkınmanın Finansmanı 3. Uluslararası Konferansı

Babacan, Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınmanın Finansmanı 3. Uluslararası Konferansı çerçevesinde düzenlenen "Sürdürülebilir Altyapının Finansmanı" konulu panelde, "kamu altyapı projelerine daha fazla özel yatırım" çağrısında bulundu. Babacan, kamu altyapı yatırımları için daha fazla özel sektör ilgisi ve yatırımına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin büyük otoyol projeleri ve köprüler dahil olmak üzere altyapı yatırımlarına önem verdiğini dile getiren Babacan, bu tecrübelerin G-20 Dönem Başkanı olarak uluslararası alanda paylaşıma sunulduğunu belirtti.

Babacan, "Altyapı yatırımlarına özel sektörün katılımı, maliyeti düşürme, hız ve kaliteyi artırmak açısından hayati önem taşıyor. Türkiye'de çoğu altyapı projeleri özel sektör tarafından işletiliyor. Bu anlamda kamu ile özel ortaklığı önemli bir yer tutuyor" dedi.

Altyapı çalışmalarında kalkınma bankalarının rolünün önemine işaret eden Babacan, "Uluslararası ve bölgesel kalkınma bankaları ile diğer kalkınma bankaları, altyapı geliştirme çabalarında, çalışmaları ve iş birliğini koordine etmelidir" ifadesini kullandı.

 Hindistan'ın Maliyeden Sorumlu Devlet Bakanı Jayant Sinha, Etiyopya Maliye ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Sufyan Ahmed, Columbia Üniversitesi'nden ünlü ekonomist Dr. Ngozi Okonjo Iweala, Ekonomi Küresel Komisyonu Komiseri Bertrand Badre ve Dünya Bankası Grubu'ndan Thierry Deau'da da panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Başbakan Yardımcısı Babacan, yarın BM Kalkınmanın Finansmanı 3. Uluslararası Konferansı'nda bir konuşma yaptıktan sonra Addis Ababa'dan ayrılacak.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz