Görüş Bildir

Bülbüloğlu: 2015 Marmaris için turizm yılı olacak

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) 14-15 Nisan tarihleri arasında Marmaris Turizm Şenliği düzenleyecek. Şenliğe acente ve havayolu temsilcileri ile otel yetkilileri katılacak. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu 2015 yılının Marmaris için turizm yılı olacağını söyledi.

Bülbüloğlu: 2015 Marmaris için turizm yılı olacak
GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Datça'dan Dalyan'a kadar olan Güney Ege'deki acente, havayolu ve konaklama şirketlerinden temsilcileri buluşturarak işbirliği yapmaları için ortam hazırlayacaklarını kaydetti. İç Pazar Turizm Şöleni düzenleyeceklerini dile getiren Bülbüloğlu, "Marmaris, tüm güzellikleri içinde barındıran doğası, denizi, yaşam tarzı ve gastronomisiyle Ege'nin en müstesna yeri. Ancak son 15 yılda iç pazarda layık olduğu yere gelemedi. Bölgemize her yıl 1.5 milyona yakın ziyaretçi geliyor. Yerli turist oranı ise yüzde 8 civarında. Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlarımızı Marmaris'e çekerek bu güzellikleri göstermek istiyoruz. Bu nedenle 15 Nisan'da yaklaşık 40 turizm acentesini Marmaris'e davet ettik. Bilindiği gibi turizm uçak, acente ve otel üç ayağından oluşur. Acentelerle birlikte toplantıya otel sahipleri ve THY, Anadolu Jet, Pegasus, Atlas Global, Borajet, Onur Air, Sun Ekspres gibi bütün hava yollarımızın temsilcilerini de davet ettik. Şirketlerin sahibi, CEO'su veya genel müdürü katılım sağlayacağını açıkladı. Datça'dan başlayıp Marmaris, Akyaka, Gökova, Köyceğiz, Dalyan ve Ortaca'ya kadar devam eden bölgemizdeki otel sahipleri de toplantıda hazır bulunacak" dedi.
"KÜÇÜK İŞLETMECİLERİ TANIŞTIRACAĞIZ"
Dört ve beş yıldızlı otellerin daha profesyonelce yönetildiği için iç pazardaki acentelere bir şekilde ulaşarak satış pazarlamalarını yaptıklarını belirten Bülbüloğlu "Üç ve iki yıldızlı otellerimiz, butik oteller, apart ve pansiyonlarımızın sahiplerini özellikle çağırdık. Pırıl pırıl yerler var ama çoğu acenteler buraları tanımıyor. Bu tür tesislerle acenteler de çalışmak istiyor. Turizm Bakanlığı'ndan da katılım olacak. Bölgemizdeki üst düzey yetkililer de aramızda olacak. Güzel bir buluşma olacak. Bine yakın otelciyi bekliyoruz" diye konuştu.
REKLAMIN İMAJA KATKISI
Türkiye'ye yaklaşık 5 milyon turist gönderen Rusya'da ciddi bir düşüş öngördüklerini kaydeden GETOB Başkanı Bülbüloğlu, en az yüzde 30 eksilme beklediklerini dile getirdi. Bu açığı Avrupa ve İskandinav pazarıyla kapatmayı hedeflediklerini belirten Bülbüloğlu, "Bazı turistler Akdeniz çanağındaki komşularımıza gidiyor. Biz o ülkelerden aşağı değil daha da üstünüz. Çok daha iyi servisi biliyoruz. Otellerimiz daha yeni. Avrupa'daki trendlere ayak uyduruyoruz. Biz pahalı bir ülke değiliz neden bize gelmesinler ki? Çalışmalarımız ve tanıtım çok önemli. Herkes kendisine çeki düzen versin yeter" diye konuştu. Turizm Bakanlığı'na da çağrı yapan Bülbüloğlu, Türkiye'nin imajını daha yukarı taşımak için reklam yapılması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi