Görüş Bildir

Büyükşehir belediyeleri su sorununu tartışıyor

Türkiye'deki 24 Büyükşehir belediyesinin Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürleri, Kocaeli'de bir araya geldi. 3 gün sürecek toplantılarda, su sorunları tartışılacak.

Büyükşehir belediyeleri su sorununu tartışıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İSU Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 24 Büyükşehir belediyesinin Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Akıllı su yönetimi' konulu sempozyum, Başiskele İlçesi'ndeki Wellborn Otel’de başladı. Sempozyumun ilk gününde Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Meteoroloji ve Standardizyon Genel Müdürü Prof. Dr. Necip Camuşçu, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ile daire müdürleri ile Büyükşehir belediyelerinin Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürleri ve müdür yardımcılarıhazır bulundu.
İSU Genel Müdürü İlhan Bayram sempozyumun açılış konuşmasında su sorununun her yerde öne çıkmaya başladığını, Kocaeli'nin de bu illerden biri olduğunu belirterek Kocaaeli akıllı su yönetimi konusunda çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini, bunları diğer belediyelerle paylaşacaklarını söyledi. Bayram, "Genel müdür ve daire başkanlarımızla da burada 3 gün boyunca görüşerek en fazla verimi almaya çalışacak ve bilgi paylaşımını en üst düzeye taşıyacağız" dedi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin,Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu, Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu, KocaeliBüyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun da birer konuşma yaptığı sempozyum, yarın ve perşembe günü de devam edecek.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi