Çalışma Bakanı Soylu, asgari ücreti kaldıramayan işverenin sahtekarlığını açıkladı

Bakan Soylu, asgari ücret bin 300 TL olduktan sonra bazı işverenlerin bu parayı işçinin banka hesabına yatırıp daha sonra işçinin kartıyla 300 TL'yi çekip cebine attığını anlattı.

Çalışma Bakanı Soylu, asgari ücreti kaldıramayan işverenin sahtekarlığını açıkladı

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bin 300 liraya çıkarılan asgari ücret sonrası, kimi işverenlerin yaptığı ilginç oyunu anlattı. Soylu, 'Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi' kapsamında organize edilen toplantıya katıldı. Bakan Soylu, asgari ücretin bin 300 liraya yükseltilmesinin ardından yaşanan ilginç bir olayı da salondakilerle paylaştı.

'ALO 170'E İHBAR GELİYOR

Soylu, "Bazen kaotik ve bazen de çok dramatik olaylarla karşılaşıyoruz. Örneğin bize 'Alo 170'ten gelen çok ciddi ihbarlar var. Denetlemeci arkadaşlarımızın yakaladıkları var. Asgari ücret bin 300 liraya çıkıyor. İşveren bin 300 lirayı işçinin kartına yatırıyor, kartı kendisi alıyor. Çalışanın kartıyla bin 300 lirayı çekip 300 lirayı kendi cebine koyuyor, bin lirayı çalışana veriyor. Türkiye'de bir çok yerde müfettişlerimiz tarafından yakalanan bize iletilen olaylar var" dedi.

Kayıtdışına dikkat çekti

BAKAN Soylu, kayıtdışı istihdam konusunda bilinçlerinin artırılması gerektiğini, kayıtdışı çalışan kadınların da mutlaka kayıt altına alınmaları gerektiğini söyledi. Bakan Soylu, "Kadın çalışan sayımızı artırmak zorundayız. Ama bu yetmez, onu kayıtdışılıktan kayıt altına almayı bir şekilde sağlamalıyız" ifadelerini kullandı.  kaynak:akşam

Kaynak: Diyarbakır Söz