Görüş Bildir

"Cazibe merkezi" sevinci

Şanlıurfa'da iş dünyasının temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı "cazibe merkezleri" müjdesini memnuniyetle karşıladı.

ŞUTB Başkanı Kaya: "Üretim potansiyeli yüksek ürünlere öncelik verilecek. Şanlıurfa'da tekstil ve makarna fabrikaları öncelikli sırada yer alıyor"

TÜMSİAD Şube Başkanı Sade: "Girişimcinin finans sıkıntısı çekmemesi ve sermayesinin olması bakımından bu merkezler ciddi bir destektir"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik açıkladığı "cazibe merkezleri" müjdesi, "GAP'ın başkenti" Şanlıurfa'daki iş dünyasını sevindirdi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini söyledi.

Güneydoğu'ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini ifade eden Kaya, söz konusu çalışmanın gelecek açısından büyük umut verdiğini anlattı.

Kaya, cazibe merkezleriyle bölge potansiyelinin daha da geliştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayarak, "Fabrikalar, hükümet tarafından yapılacak özel sektör işleyecek, tabii bu gençler için de hazır istihdam kaynağı olacak. Cazibe merkezleriyle her ilin potansiyeline göre üretim öncelikleri belirlenecek. Bölge bazında öne çıkan kent merkezleri oluşturulacak. Üretim potansiyeli yüksek ürünlere öncelik verilecek Şanlıurfa'da tekstil ve makarna fabrikaları öncelikli sırada yer alıyor. Çok iyi bir fırsat, inşallah güzel bir şekilde faydalanma imkanı buluruz." diye konuştu.

- "Yatırımcı için can damarı"

Tüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ise Türkiye için de önem arz eden merkezlerin bölgeye kurulmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'nın huzurlu bir kent olduğuna işaret eden Sade, kentin, Ortadoğu ülkelerine ve Akdeniz limanlarına yakınlığı ve genç nüfusunun önemli bir avantaj olduğunu kaydetti.

Bölgede tarımsal sanayiye yönelik yatırımların yapılabileceğini ifade eden Sade, "Şu anda anahtar teslimi fabrikaları bekliyoruz. Hükümet seçim vaatlerinde bulunmuştu, bir bir gerçekleştiriyor. Yatırımcı için bu merkezler can damarı olma özelliğini taşıyor. Girişimcinin finans sıkıntısı çekmemesi ve sermayesinin olması bakımından bu merkezler ciddi bir destektir. Bu bölgelerdeki girişimciler için pazar garantisinin olması büyük önem taşıyor, alıcısının olacağını bilmesi iş adamını üretime sevk eder. Bizim bu merkezleri çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor." dedi.

- "Genç girişimcileri de heyecanlandırdı"

Şanlıurfa Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut ise kentin gerek tarih gerek turizm gerekse de bereketli toprakları ile uluslararası bir cazibe merkezi olduğunu ifade etti.

GAP ile kentin çok ciddi bir ivme kazandığını hatırlatan Barut, verimli arazilerin, su kaynaklarının ve çıkan tarımsal ham maddelerin sanayiye tahvil edilmesiyle Şanlıurfa'nın sadece Türkiye'nin değil dünyanın sayılı şehirlerinden birisi olmaya aday olduğunu kaydetti.

Genç nüfusun nitelikli hale getirilmesinin büyük önem taşıdığını aktaran Barut, "Stratejik bir planlama ile Şanlıurfa, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin yüzde 10'nu karşılayacağına yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye olan sevgisini, ilgisini biliyoruz. Son yıllarda ülkemizde yaşanan dıştan ve içten hadiselerin Güneydoğu insanının geri kalmasını Türkiye'nin hızlı yükselişini durdurmak isteyen odaklar tarafından yapıldığının farkındayız. Hükümetimizin ve Başbakanımızın Şanlıurfa'ya yönelik cazibe merkezi müjdesi bizleri yani bölge girişimcilerini daha da heyecanlandırmıştır, gelecek adına ümitlerimiz daha da artmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi