Çiftçilerin Kuyruk Çilesi

Demokratik Toplum Kongresi Sosyal Politikalar Komisyonu üyesi Mefail Altındağ, her yıl 2 milyon Kürt mevsimlik tarım işçisinin, ülkenin 48 farklı kentinde, hiçbir güvenceye sahip olmadan düşük ücretle ve en ağır şartlarda çalışmaya zorlandığını söyledi.

Çiftçilerin Kuyruk Çilesi

DİYARBAKIR- Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Sosyal Politikalar Komisyonu Emek, Göç ve Yoksulluk Çalışma Grubu, 6-7 Nisan 2013 tarihlerinde Mevsimlik Tarım İşçileri Kurultayı düzenleyeceğini açıkladı.

Kurultay ile ilgili DTK binasında basın toplantısı düzenleyen komisyon üyeleri, mevsimlik tarım işçilerinin mücadelesinde yeni bir sayfa açmaya hazırlandığını kaydetti.

Demokratik Toplum Kongresi Sosyal Politikalar Komisyonu Üyesi   Mefail Altundağ, her yıl 2 milyon Kürt mevsimlik tarım işçisinin, ülkenin 48 farklı kentinde, hiçbir güvenceye sahip olmadan düşük ücretle ve en ağır şartlarda çalışmaya zorlandığını belirtti.

‘DEVLET YOKSULLUĞA TERK ETTİ’

Altundağ, mevsimlik tarım işçilerinin büyük çoğunluğunun 90'lı yıllarda devletin uyguladığı ve halen kısmen devam eden politikalar nedeniyle üretimden düşürülmüş, yoksulluk ve yoksunluğa terk edilmiş Kürt emekçilerinden oluştuğunu söyledi.

Altundağ, mevsimlik tarım işçilerinin kamyon kasalarında taşınırken iş cinayetlerine kurban gittiğinde ya da gittikleri yerlerde ırkçı saldırılara, linç girişimlerine maruz kaldıklarında gündeme geldiğini söyledi.

KURULTAYA 150 DELEGE KATILACAK

Altundağ, mevsimlik tarım işçilerinin sadece bu haberlerle anımsanmaması gerektiğini belirterek, içine itildikleri gayri insani koşullara dikkat çekmek ve sorunların çözümü için Mevsimlik Tarım İşçileri Kurultayı düzenleyeceklerini bildirdi. Altundağ, kurultaya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Siirt, Van, Muş, Malatya, Adıyaman gibi kentlerden mevsimlik tarım işçilerini temsilen 150 delegenin katılacağını söyledi.

Altundağ'ın verdiği bilgiye göre, iki gün sürecek kurultayın ilk gününde tarım işçileri yaşadıkları sorunları anlatacak. Ardından uzman ve akademisyenler yaptıkları çalışmaların sonuçlarını ve önerilerini aktaracak. Kurultaya işçilerin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sendikacılar, milletvekilleri ve demokratik kitle örgütü temsilcileri de katılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz