Görüş Bildir

Çiftçiye Bütçe Yapmayı Öğretmeliyiz

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Güvendi, "Çiftçilere sadece tarımsal bilgi değil, bütçe yapma ve finansal okuryazarlık konusunda da destek olmalıyız" dedi.

Çiftçiye Bütçe Yapmayı Öğretmeliyiz

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübre Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (GÜBRETAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, çiftçilere sadece tarımsal bilgi değil, bütçe yapma ve finansal okuryazarlık konusunda da destek olmak gerektiğini vurgulayarak, "Yüksek finans maliyeti çiftçi ve üreticiyi ekonomik sarmala sokabilir, onlara bütçe yapmayı öğretirsek büyük hizmet yapmış oluruz" dedi.

>Güvendi, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirilen eğitim toplantısında yaptığı konuşmada, son yıllarda tarımın ticarileşmiş bir sektör haline geldiğini söyledi.

>Tarımda katma değerli ürünün önemine dikkati çeken Güvendi, "Tarımda da katma değerli ürünler üretilebiliyor. Bunun olabilmesi için bilgi ile üreticinin bir araya gelmesi gerekiyor" diye konuştu.

>Tarımla ilgili kuruluşlar içinde kendileri kadar büyük bir teşkilat olmadığını belirten Güvendi, kendilerinin büyümesinin çiftçinin de yararına olduğunu kaydetti.

>Güvendi, çiftçilerin finansal okuryazarlık kazanabilmesi için personeline çağrıda bulunarak, "Çiftçilere sadece tarımsal bilgi değil, bütçe yapma ve finansal okuryazarlık konusunda da destek olmalıyız. Yüksek finans maliyeti çiftçi ve üreticiyi ekonomik sarmala sokabilir, onlara bütçe yapmayı öğretirsek büyük hizmet yapmış oluruz" ifadelerini kullandı.

>Çiftçilerin bugün bazı zorluklarla üretim yaptığını anlatan Güvendi, çiftçilerin kredi ihtiyacı noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurmaları gerektiğini dile getirdi.

>GÜBRETAŞ, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi

>GÜBRETAŞ Genel Müdürü Şükrü Kutlu da tarım konusundaki eğitimlere devam ettiklerini belirterek, eğitimler kapsamında 8-9 bin ziraat mühendisini buluşturduklarını ifade etti.

>GÜBRETAŞ'ın Türkiye'nin ilk ve öncü gübre şirketi olduğunu kaydeden Kutlu, "GÜBRETAŞ, 2008 yılında yaptığı atılımla Türkiye'nin yurt dışındaki en büyük sanayi yatırımına imza attı. Yayınlanan bazı araştırmalarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi olarak açıklanan GÜBRETAŞ'ın başarısının bu sırrı, bu topraklara değer katmak için çalışmasında yatıyor" diye konuştu.

>Kutlu, tarım konusundaki bilinçlenmenin Türkiye için en büyük kazanım olacağını vurgulayarak, el ele vererek ülke tarımındaki büyümenin başarılabileceğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi