Çiftçiye kredi müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvan yetiştiricileri ile tarımsal üretim yapanların kullanacağı işletme ve yatırım kredilerinin üst limitlerini açıkladı

Çiftçiye kredi müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvan yetiştiricileri ile tarımsal üretim yapanların kullanacağı düşük faizli yatırım ve işletme kredilerinin üst limitlerini açıkladı.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği'nin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı.

Üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması için 2004'ten itibaren kullandırılan düşük faizli kredi uygulamasına, 2013 yılında da devam edileceği ifade edilen açıklamada, toplam 24 kalemde birçok tarımsal faaliyet alanını kapsayan uygulama ile üreticinin gelir seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiği belirtildi.

YATIRIM KREDİLERİ

           

İşletme ve yatırım kredilerinin üst limitleri hakkında bilgi verilen açıklamaya göre, kredi üst limiti damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde 20 milyon lira, damızlık etçi sığır, damızlık düve ve kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde ise 7,5 milyon lira olarak uygulanacak.

Küçükbaş hayvan, su ürünleri yetiştiriciliği, yurt içi sertifikalı fidan kullanımı, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında 5 milyon lira olarak belirlenen kredi üst limiti, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği ve kanatlı sektöründe 3 milyon lira olacak.

Kredi üst limiti, sulama yatırımları, tarımsal mekanizasyon, çok yıllık yem bitkisi üretimi, küçükbaş hayvan besiciliği, arıcılık ve su ürünleri avcılığında 1,5 milyon lira, yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi ve kontrollü örtü altı tarımı için 10 milyon lira oldu.

Yurt içi sertifikalı tohum ile fide kullanımında 1 milyon lira olarak belirlenen üst limit, yaygın bitkisel ve hayvansal üretim, arazi alımı ve diğer konularda ise 500 bin lira uygulanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz