Çiğköfte de markalaştı

Gıda sektöründe, arz talep gören ve çok hassas üretilmesi gereken doğu kültürünün aparatif yiyeceği olan çiğköfte, artık Diyarbakır’da markalaşarak, etli-etsiz, el değmeden makinede veya isteğe bağlı elle de yapılıp, satışa sunuluyor.

Çiğköfte de markalaştı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya,” Kültürümüzden gelen damak tadımıza hitap eden, yöresel yiyeceğimiz çiğköftenin, modern bir tarzla, kitlelere ulaşacak olması, güvenli sunumu ve markalaşarak ilimizi Türkiye genelinde temsil edecek olması bizi mutlu edecektir.” dedi.

HEM SAĞLIKLI HEM LEZZETLİ

Gıda Mühendisi ve İşletmeci Nurullah Kaplanoğlu ise “Web sitesi kurulumu, isim, logo ve ürünlerimiz tescillenerek, markalaştık. 20 Nisan 2011 tarihinde kuruluşumuzu tamamlayarak hizmete başladık. Asıl olan insan sağlığı felsefesiyle, sokak ve mahalle çiğköftecisi mantığını değiştirmektir“ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMA ÖNEMLİ DESTEK

Yönetici Danışman Ali Kadri Kaplanoğlu da hem çiğköfteyi markalaştırdıklarını hem de önemli bir istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Kaplanoğlu,”Türkiye’nin 81 ilinde 2’şer şube açarak şube başına 4 personelden 648 kişiyi Gıda Mühendisi ve Yiyecek-İçecek Uzmanı nezaretinde eğiterek istihdam etmek” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz