Çöp aktarma istasyonu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Çöp Aktarma İstasyonu'nda çalışmaları denetleyip işçilerle sohbet etti.

Çöp aktarma istasyonu

Baydemir, Çınar yolu üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çöp Aktarma İstasyonu'ndaki çalışmaları denetledi. Çevre Koruma Daire Başkanı Samet Uçaman'dan bilgi alan Baydemir, "Çok zor ve zahmetli koşullarda çalışma yürüten tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

ÇÖP AKTARMA İSTASYONU

Burada görev yapan personelin Büyükşehir Belediyesi'nin en zor çalışma alanlarından birinde çalıştığını belirten Baydemir, özellikle hizmet alımında çalışan mesai arkadaşlarının özlük hakları konusunda daha pozitif bakacaklarını ifade etti. Baydemir, "Sizin yürüttüğünüz bu çalışma Diyarbakır'ın temizliği ve kentte yaşayanların sağlığı açısından hayati derecede önem taşımaktadır" diye konuştu.

ŞEHRİN TEMİZLİĞİ İÇİN

Mevzuat gereği, kentte bulunan tüm katı atık ve çöplerin toplanması ve aktarma istasyonuna getirilmesinin Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir belediyelerine ait olduğu belirtildi. Büyükşehir Belediyesi'nin ise Aktarma İstasyonu'na gelen bu çöpleri bertaraf etmekle yükümlü olduğu açıklandı. Günde ortalama 950 ton ile bin ton arasında katı atığın bu tesiste bertaraf edildiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler