Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekli zammına ilişkin açıklama geldi

Merakla beklenen emeklilere ek zam açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emekli zammına ilişkin açıklama geldi

Erdoğan, Emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda, bakanlarımızı talimatlandırmıştım. Buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarının artış oranını, memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık. Meclisimizin de onayını aldıktan sonra, aylıklarda Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız.” dedi.

EMEKLİLERE ZAM

Bir yandan seçime hazırlanırken, diğer yandan şartlarımızı zorlama pahasına, milletimizin beklentilerini karşılayacak politikaları da hayata geçiriyoruz.

Emeklilerimizin refah seviyesini yükseltmek için tüm imkânlarımızı seferber etmiş durumdayız. Geçen sene emeklilerimizin tamamına bir defaya mahsus 5’er bin liralık ödeme yaptık.

Emeklilerimizden gelen haklı talepler doğrultusunda, bakanlarımızı talimatlandırmıştım. Buna göre, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin aylıklarının artış oranını memur emeklilerimizle aynı seviyeye yükseltme kararı aldık.

Meclisimizin de onayını aldıktan sonra, aylıklarda Ocak 2024 itibariyle 6 aylık artış oranını yüzde 49,25 olarak uygulayacağız.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz