Cumhurbaşkanı Gül: Yabancı sermayeli şirketleri avlayın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’de işadamlarına yabancı sermayeli şirketleri Türkiye’de yatırım yapmaları için avlamaları tavsiyesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül: Yabancı sermayeli şirketleri avlayın

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’deki ziyaretleri çerçevesinde Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde tanıtım toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, organize sanayi sitesinde yapılan güzel şeyleri görünce yorgunluğunun gittiğini söyledi. Kayseri’de dayanışma kültürünü gördüğünü belirten Gül, bunun örnek olduğunu söyledi. “Ne yaparsanız yapın onu en modern, en iyi şekilde değerlendirerek yapmak önemlidir” diyen Gül, “O zaman verimlilik ve etkinlik artıyor. Türkiye’nin belki de en başarılı olduğu alanlardan biri OSB’lerdir. Benden ziyaret ettiğim devlet başkanları Türkiye’de Organize Sanayi Bölgelerinin benzerlerinin kurulmasını istiyor. Çok etkileyici yerler gerçekten. Özellikle KOBİ şeklinde olan OSB’ler daha çok etkileyici oluyor. Gelen devlet başkanlarına ‘Hepsinin bir sahibi var, teknisyen, işçiler var. Maaşlarını onlar ödüyor vergisini onlar ödüyor biz sadece alt yapısını yapıyoruz’ diyorum. Çok etkiliyorlar” dedi. Kısa sürede buranın çok gelişeceğine inandığının belirten Gül, “Kayseri öyle bir hız aldı ki, bu hız kendi hızını oluşturuyor. Buraları tanıtın ve yabancı sermayeli şirketleri avlayın. Buraya yatırım yapmasını sağlayın. 4 tane üniversite var” diye konuştu.

Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi'de “80 adet firma şu anda üretim yapıyor. Toplam yatırım tutarı 280 milyon TL’dir. Aralık 2012’ye kadar 150 milyon TL’lik bir yatırım daha yapılacak. Sektörel olarak gıda sektörü ağırlıkta ve 2 bin kişi civarında istihdam sağlıyor. 5 yıl içinde 10 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz.” dedi. Büyüksimitçi, Cumhurbaşkanı’nın hediye almadığını bildirerek, “Ziyaretin anısına 500 adet Toros sediri OSB girişine dikildi.” diye konuştu.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, “Kayseri’de alternatif bir alan ortaya çıkarıldı. Zenginliği biraz yaymak lazım. Kayseri’de de bu şekilde yaptık. Buraya dışarıdan da yatırımcı getirmemiz lazım. Kayseri’de hayırseverlik meşhur. Asıl görev müteşebbislere yardımcı olmaktır. Türkiye sıçrama yapacaksa küçük ve orta boy işletmelerin önünün açılması gerekmektedir.” ifadesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz