'D.Bakır güvenlidir yatırım yapın'

Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Diyarbakır'ın terörle anılmasından ötürü işadamlarının yatırım yapmaktan kaçındıklarını, ancak şirketinin 500 şirket arasına girmesi ile bu düşünceyi değiştirdiğini söyledi. Toloğ, Diyarbakır Organize Sanayisi'nin oldukça güvenli olduğunu belirterek, işadamlarını yatırıma davet etti.

'D.Bakır güvenlidir yatırım yapın'

Türkiye'nin Diyarbakır'ı terörle anmasından ötürü yatırımcılar, bu şehre ve çevresine yatırım yapmaktan kaçınıyor. İş adamları yatırım yoğunluklarını başka yerlere yönlendiriyor. Ancak Fortune tarafından temmuz ayında açıklanan 2011 yılının en büyük 500 şirketi arasına Diyarbakır'dan Gelecek Otomotiv 253. sıradan girdi. Böylece Diyarbakır'ın da yatırım yapılabilecek bir bölge olduğunun işareti verilmiş oldu.

Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına girdiklerinden ötürü büyük bir mutluluk yaşadıklarını söyledi. Ekibi sayesinde bu başarıyı yakalayarak Fortune tarafından açıklanan en büyük 500 şirket arasına girdiklerinin altını önemle çizen Toloğ, "Gelecek Otomotiv olarak Fortune ilk 500 şirket arasında 250. sırada, Türkiye'de sıralamasını en çok arttıran ilk 10 şirket arasında 7. sırada yerimizi aldık." şeklinde konuştu.

‘HER ŞEYE RAĞMEN BAŞARDIK’

Diyarbakır'daki istihdam, göç ve üretim sorununa rağmen başarıyı elde ettiklerini dile getiren Toloğ, bu tür şirketlerin sayısının Diyarbakır'da artacağını ifade etti. Diyarbakır'da da istendiği zaman başarının yakalanabildiğini kaydeden Toloğ, "Bütün sıkıntılara rağmen biz bu devlet liginde yerimizi aldık. Önümüzdeki süreçlerde Diyarbakır'da devler ligine girecek şirket sırası artacaktır. İyi çalışan şirketlerimiz var. Gerek iç pazarda gerek ihracatta büyük çaba sarf ediyorlar. Bu sıralamada Diyarbakır şirketleri artacaktır." ifadelerine yer verdi.

‘DİYARBAKIR GÜVENLİ, YATIRIM YAPIN’

Son dönemde çıkarılan teşvik yasasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Toloğ, söz konusu teşviklerin değerlendirilmesi dahilinde bunun güneydoğu için faydalı olabileceğinin altını çizdi. Bu kapsamda işadamlarını Diyarbakır'a yatırım yapmaya davet eden Toloğ, yatırımcıların terörü bahane etmesinin anlamsız olduğunu kaydetti.

İşadamlarının korkmasına gerek olmadığını önemle vurgulayan başarılı yatırımcı, Diyarbakır Organize Sanayisinin çok güvenli olduğunu dile getirdi. Toloğ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Terör var' bahanesi ardına sığınmamak gerekiyor. Bu çok kolay bir bahane. Diyarbakır, Malatya ve Erzurum'da Mercedes Benz bayiliği yapıyorum. Burada biz çalışıyoruz. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Çalıştığımız her saatini karşılığını aldık. Buraya gönülden çalışırsa karşılığını alacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz