DEDAŞ'tan çiftçilere uyarı

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmak için şirkete başvuruda bulunmayan veya sayaç taktırmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin süresiz olarak kesileceğini duyurdu

DEDAŞ'tan çiftçilere uyarı

 Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmak için şirkete başvuruda bulunmayan veya sayaç taktırmayan tarımsal sulama müşterilerinin elektriğinin süresiz olarak kesileceğini duyurdu.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, tarımsal sulama mevsiminin başlamasıyla elektrik tüketiminin, bazı illerde 3 katına çıktığı belirtildi.

Tarımsal sulama alanında neredeyse tamamı kayıt dışı kullanılan elektrik artışı nedeniyle arızaların yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, sık sık kesinti yaşanmasına neden olan bu durum yüzünden, müşterilerinin kaliteli elektrik enerjisi alamadığı ifade edildi.

ELEKTRİKLERİ KESERİZ

Bu durumdan sadece tarımsal sulama yapan çiftçilerin değil, küçük ve orta ölçekli sanayi, imalatçılar, esnaf ve meskenlerin de olumsuz yönde etkilendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin herkesin hakkı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, elektrik enerjisine dayalı tarımsal sulama yapan çiftçilerimizin, en geç 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmaları gerekmektedir. Bununla ilgili karar zaten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında yapılan geniş katılımlı toplantıda alınmıştı. Burada alınan kararın gereğini yaparak 18 Nisan'a kadar sayaç taktırmayan çiftçilerimizin elektrikleri kesin olarak kesilecek ve verilmeyecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz