Dericiler Sitesi 20 Yıl Sonra Asfaltlandı

Diyarbakır-Mardin karayolu üzerinde bulunan Dericiler Sitesi kurulduğu tarihten sonra 20 yıl sonra Bağlar Belediyesi tarafından asfaltlanarak site içindeki alan esnaflar için elverişli hale getirildi. Siteyi ziyaret ederek asfaltlama çalışmalarını yakından takip eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”sitemizin ulaşım çilesi yıllar sonra son buldu” diyerek memnuniyetlerini aktaran esnafın ilgisiyle karşılaştı.

Dericiler Sitesi 20 Yıl Sonra Asfaltlandı

Ak Partili Bağlar Belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, çeşitli iş kollarına mensup esnafın bulunduğu alanları Karacadağ bazalt taşından ürettiği  asfaltla döşemeye devam ediyor. Ramazan ayına rağmen bir çok noktada çalışan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla çok sayıda esnafın yer aldığı Diyarbakır Dericiler Sitesi’nin iç yolları 20 yıl sonra yenilendi.

DERİCİLER SİTESİNE ASFALTLAMA

Önce yolun alt yapısını yenileyen ekipler, ardında asfalt döşeme çalışması gerçekleştirerek sitenin bulunduğu alandaki kötü görüntüleri ortadan kaldırarak site içi yolları modern hale getirdi. Bu hizmet için yaklaşık 1000 ton asfalt kullanıldı.

20 YIL SONRA HİZMET GÖRDÜK

Siteyi ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnafların ilgisiyle karşılaştı. Çalışmaları izleyen esnaflar, site kurulduğundan beri ikinci kez asfaltlama yapılarak yolun yenilendiğinin altını çizerek Başkan Beyoğlu’na memnuniyetlerini dile getirdi.

Pandemi ve Ramazan ayına rağmen çalışmaları aksatmayan Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden Başkan Beyoğlu,”Milletimize hizmet etmek için gönül birliği yapmış bu fedakar çalışma arkadaşlarımızın emeğiyle daha çok güzel hizmetlere imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz