Görüş Bildir

Destek ödemesi çıkmazı!

Hasarlı yapılara “destek ödemesi” konut sahibi ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Destek almak için bazı kiracilerin ev sahibinden habersiz “hasarlı raporu” aldırmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Şikayet ve yeniden hasar tespitinde patlama yaşanıyor.

Destek ödemesi çıkmazı!

Diyarbakır'da deprem sonrası fahiş kira artışlarıyla ilgili konut sahiplerinin fırsatçılığı savcılık soruşturmasına neden olurken, bir fırsatçılık da kiracılardan geldi.

Diyarbakır'da depremin en az etkilendiği merkez Kayapınar ilçesinde keşif ve incelemelerini tamamlayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan hasar tespit komisyonlarının hasarsız raporu verdiği yapılarla ilgili kiracıların itirazda bulunarak, yapıda hiçbir hasar oluşmadığı halde oturdukları binayı hasarlı gösterme çabası içine girdikleri bildirildi.

Ev sahiplerinin bilgisi dışında İl Müdürlüğüne dilekçe veren çok sayıda kişi, hasarsız raporu verilen binalarda yeniden inceleme yapılmasını ve binaya hasarlı raporu verilmesi için itirazda bulundukları öğrenildi.

HANE BAŞI DESTEKTEN YARARLANMAK İÇİ…

Bu durumu öğrenen ev sahipleri ise “Bizim ilk verilen hasarsız raporuna karşı itirazımız yok” deyince gerçek açığa çıktı.

Yapılan araştırmada, hasarsız binalara hasarlı raporu verilmesi için itirazda bulunanların kiracılar olduğu tespit edildi.

Hasarsız binaların hane başı destek ödemesi ile kira ve taşınma yardımından yararlanamadıkları, yine hükümetin temelini atacağı konutlarda hasarlı yapı sahiplerine öncelik verileceği nedeniyle yüzlerce kişinin hem destek ödemesi alabilmek, hem de konutlarla ilgili öncelikli kişiler listesine alınmaları için oturdukları hasarsız yapılara ısrarla hasardır raporu verilmesi için dilekçe üstüne dilekçe verdikleri öğrenildi.

İPTAL VE DEĞİŞİM HAKKI

 Öte yandan, Deprem bölgesindeki biletlere iptal ve değişim hakkı geldi. THY’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“28 Şubat ve öncesinde düzenlenmiş olması koşuluyla 6 Şubat-31 Mayıs (dahil) 2023 tarihleri arasında olan tüm yurt içi ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kayseri, Adıyaman, Hatay, Elazığ varışlı/çıkışlı yurt dışı uçuşlarınızı ücretsiz olarak değiştirebilir veya biletlerinizi kesintisiz olarak iade edebilirsiniz. Bilet değişikliği ve iade işlemlerinizi 31 Mayıs 2023 tarihine kadar internet sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden yapabilirsiniz.” 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi