Görüş Bildir

Dev imar revizyonu!

Batman’a vizyon katacak dev imar planı tamamlandı

Dev imar revizyonu!

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentin imar planını açıkladı, Vali Şahin, 2021'in Batman için inşaat dönemi olacağını belirtti.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, belediye konferans salonunda Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Özkan, Ali Osman Bilgili ve Batmanlı müteahhitlerle toplantı yaptı. Batman’ın doğusu ve kuzeydoğusunda bulunan Bayındır, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmerç mahallelerini kapsayan Korik İlave ve Revizyon İmar Planı, Vali Şahin tarafından tanıtıldı.

2040 yılına gelindiğinde toplam nüfusun yaklaşık 140 bin kişi olarak hesaplandığı Korik İlave ve Revizyon İmar Planında yaklaşık 75 bin kişinin, İlave İmar Planında ise yaklaşık 65 bin kişinin yaşayacağı konut alanları tasarlandı. İmar planı kapsamında konut alanları ile birlikte kentsel çalışma alanları, turizm alanları, açık ve yeşil alanlar, planlama bölgesinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte yaşayacak nüfus büyüklüğü ve yapısı da dikkate alınarak uygun konumlarda sosyal ve teknik altyapı alanları düşünüldü.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi