Dika Yatırımcılara Veri Hazırlayacak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Tabib Gülbay bölgeye yatırım çekmek adına yatırımcılara iyi veri vermeleri gerektiğini, bunun için çalıştıklarını söyledi.

Dika Yatırımcılara Veri Hazırlayacak

Mardin İş Adamları Derneği (MARİAD) Genel Sekreteri Mikail Kabak ve Genç İş Adamları Komisyonu (MARKİAD) Başkanı Ramazan Tekin ve derneğe bağlı iş adamları Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine yeni atanan Tabib Gülbay'ı makamında ziyaret etti.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabib Gülbay'a yeni görevinde başarılar dileyen MARİAD Genel Sekreteri Mikail Kabak, Mardinli iş adamları olarak Dicle Kalkınma Ajansı'nın bilgi ve birikiminden faydalanmak istediklerini söyledi. Mardin yatırım potansiyeli açısından bölgenin önemli illerden bir tanesi olduğunu ifade eden Kabak, "Dicle Kalkınma Ajansı bölgenin iş adamlarına yönelik proje ve eğitim seminerleri sayesinde yatırımcılarımız daha bilinçli hale geldi. Biz de bu bilgi ve birikimden faydalanmak istiyoruz." dedi.

 

MARDİN'E YATIRIM ALANI

Mardin'in kalkınması için DİKA olarak, iş adamlarına destek vermek için çalıştıklarını belirten Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabib Gülbay ise "Bölgeye yatırım çekmek adına yatırımcılara iyi veri vermemiz gerekiyor. Bölge planı çok önemlidir. Avrupa Birliği fonlarından 4 ilimiz nasıl faydalanabilir diye ekiplerimiz gece gündüz proje hazırlıyor. Öncelikle iş adamlarımızı eğitmemiz gerekir. Bu konuda DİKA olarak iş adamlarımıza eğitim konusunda her türlü desteği vermeye hazırdır." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz