Dikkat Raf fiyatıyla kasa fiyatı farklı olabilir

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark olması halinde, düşük olanın vatandaşın lehine uygulanmak zorunda olduğunu bildirdi.

Dikkat Raf fiyatıyla kasa fiyatı farklı olabilir

TESK Genel Başkanı Palandöken yazılı açıklamasında, son günlerde raf ve kasa fiyatı arasında fark çıkması konusunda vatandaşlardan gelen şikayetlerin arttığını belirtti.

Dikkatli olanların, raf fiyatının kasada farklı olarak hesaplandığını görünce şikayet ederek hakkını aradığına işaret eden Palandöken, "Raf fiyatının kasada farklı olduğu görülürse, düşük olan fiyat vatandaşın lehine uygulanmak zorundadır. Vatandaşımızın bu konuya azami dikkat göstermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Perakende alışverişin en önemli kuralının, malların fiyatının görülebilecek şekilde konulması olduğunu vurgulayan Palandöken, ilgili yönetmeliğe göre de etiketlerin gerçeğe uygun, yeterli büyüklükte ve karışıklığa sebebiyet vermeyecek şekilde olması ile yanıltıcı ve aldatıcı bilgiler içermemesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Palandöken, vatandaşların haklarını bilip, araması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz