DİLAN VE ENGIN POLAT ÇİFTİNE 8 YIL CEZA İSTENDİ

Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik olarak Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırı iddiası Türkiye gündemini sarsıyor. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ve yaşanan gerginlik sonucunda silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtiliyor. Ancak, Polat çiftinin iddiaları reddetmesi ve suçlamaları kabul etmemesi davanın seyrini değiştirebilir. Şimdi, gözler Türk yargısının bu karmaşık davayı nasıl sonuçlandıracağında.

DİLAN VE ENGIN POLAT ÇİFTİNE 8 YIL CEZA İSTENDİ

Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında olduğu 11 sanık hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma ve İddianame Detayları

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Dilan Polat ile müşteki Banu Parlak arasında husumet bulunduğu belirtildi. İddianamede, Dilan Polat'ın sosyal medya hesabından yayımladığı bir videoda "Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Bitti bitti… Sana bu prim fazla bile… Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra…" şeklinde yaptığı açıklama ile Parlak'a tehdit mesajı gönderdiğine yer verildi.

İşyerine Düzenlenen Saldırı

Beratcan ve Batın Can'ın, Daltonlar grubuna ait hücre evinde eyleme hazır, talimat beklemekte olan şüpheliler Batuhan İnci, Yunus Emre Yıldız, Nizamettin Bilgili, Onur Abiç ve İsmail Emre Arifoğlu'na eylem talimatı verdiği anlatıldı.

Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim'de gece saatlerinde Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Tanıkların İfadeleri

Dilekçesinde Parlak, şu ifadeleri kullandı:

Dilan Polat eski arkadaşımdı. Aynı sektörde faaliyet gösteren bir firma kurmam üzerine Dilan ve Engin Polat bana husumet beslemeye başladılar. Bu husumetimiz nedeniyle başlayan hukuki süreçler sonuçlandı.

Banu Parlak'ı tanımadığını söyleyen Engin Polat ise, şöyle konuştu:

Bu şahıs eşimin eski arkadaşı olur. Saldırıyı sosyal medyadan duydum. Bu saldırıdan 2 gün önce Banu Parlak sosyal medyadan açıklama yapmış ve bizi suçlamıştı. Bahse konu saldırıyı kimin yaptığını bilmiyorum bir fikrim de yoktur.

Banu Parlak'ı 4 yıldır tanıdığını eski arkadaşı olduğunu söyleyen Dilan Polat ise, şöyle konuştu:

Bir süre önce aramızda küçük bir sorun yaşandı. Daha sonra barıştık ve tekrar görüşmeye devam ettik.

Sanıkların Durumu

Aldıkları talimat doğrultusunda 1 Ekim'de gece saatlerinde Parlak'a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sezgin Polat ne kendisinin ne oğlumun ne gelininin ne de diğer aile fertlerinin böyle bir olayla işi olmayacağını beyan etti.

Ceza İstemi ve Sonuç

Barış Boyun, Beratcan ve Batin Can Gökdemir'in 'silahlı suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit', 'mala zarar verme' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ayrı ayrı toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapsi istendi.

Dilan, Engin ve Sezgin Polat için ise 'birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit suçunu azmettirme', 'mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Dilan ve Engin Polat çiftine yöneltilen suçlamalar ve talep edilen cezalar, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ancak, hukukun süreci işletilirken, adil ve doğru kararların verilmesi için delillere ve mahkeme sürecine saygı duyulması önemlidir. Herkesin hukuk önünde eşit olduğu ve adil bir yargılamanın sağlanması gerektiği unutulmamalıdır.

Kaynak: AJANSLAR