Görüş Bildir

Diyarbakır Çiftçisine 24 Milyon TL Hibe Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında bu yıl Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Alt Yapı Yatırımları için 29 projeye 20 Milyon TL, Basınçlı Sulama Sistemleri hibeleri için 133 projeye 4,2 Milyon TL Hibe desteği ilimiz üreticilerine verilecektir.

Diyarbakır Çiftçisine 24 Milyon TL Hibe Desteği

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında  kapsamında kırsal alt yapıyı iyileştirmek, kırsal alanda yaşayan insanlara alternatif gelir kaynağı oluşturmak, tarım ve sanayi entegrasyonunu sağlamak, gıda güvenirliliğini arttırmak, üretilen ürünlerin pazarlama altyapısını güçlendirmek ve tarımsal istihdam sayısını arttırmak amacı ile 2006 yılında başlamış olan projeler ile “Hayvansal ürün işleme tesisi, bitkisel ürün işleme tesisi, toplu basınçlı sulama sistemleri, alternatif enerjili seralar, soğuk hava depoları, çelik silolar, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık” proje konuları desteklenmektedir.

95 MİLYON TL HİBE VERİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen kırsal kalkınma destekleri kapsamında bu yıl 29 projeye Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Alt Yapı Yatırımları için %50 hibe tutarı olan 20 Milyon TL verilecektir. Bu yıl yapılacak olan proje sözleşmelerin imzalanması ile birlikte 2006 yılından bu yana ilimiz için toplamda 210 projeye 95 Milyon TL hibe desteği verilmiş olacaktır. Tarım ve Orman Bakanlığının yapmış olduğu bu hibelerle ilimizde toplamda 2500 kişi istihdam edilmiştir.

SULAMA SİSTEMLERİ İÇİN

2021 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri Programı 16. Etap kapsamında Bireysel Basınçlı Sulama Sistemleri için 133 Adet proje uygun görülerek iş ve işlemlerini tamamlayacak olan yatırımcılara 4.2 Milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır. Verilecek olan bu hibe desteği ile İlimizde 16.300 dekar alan daha modern sulama sistemleri ile sulamaya açılacaktır. 2006 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığının vermiş olduğu bireysel basınçlı sulama sistemleri hibeleri ile birlikte ilimizde yaklaşık 2 bin projeye toplamda 55 Milyon TL hibe ödemesi yapılmış ve yaklaşık 300 bin dekar alan modern sulama sistemlerine kavuşturulmuştur.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi