Diyarbakır çiftçisine traktör alımında imkan

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığı ve TÜMOSAN Diyarbakır Bölge Bayiliği tarafından imzalanan protokol kapsamında traktör satışında çiftçiye yüzde 6 indirim uygulanacak.

Diyarbakır çiftçisine  traktör alımında imkan

TÜMOSAN Diyarbakır Bölge Bayiliği tarafından kentteki çiftçilere traktör alımında yüzde 6 indirim sağlanacak.

Tarımın gelişmesi ve çiftçinin desteklenmesi amacıyla Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığı ve TÜMOSAN Diyarbakır Bölge Bayisi arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle protokol imzalandı.

TÜMOSAN Genel Müdür Yardımcısı Serhun Olgun, törende yaptığı konuşmada, çiftçiliğin dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de desteklenmesi gerektiğini belirterek, "TÜMOSAN olarak 41 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren yüzde 100 sermayeyle kurulmuş, yüzde 100 yerli üretim yapan firma olarak elimizden gelen desteği veriyoruz." dedi.

Dünya nüfusunun yüzde 50'sine yakının tarımla uğraştığını ifade eden Olgun, dünyada 570 milyon kayıtlı çiftçi bulunduğunu, dünya tarımında Türkiye'nin 9'uncu sırada yer aldığını belirtti.

TRAKTÖR ALIMINDA İMZA DESTEĞİ

Olgun, Türkiye'de şu anda mevcut traktör sayısı yaklaşık 2 milyon olduğunu kaydederek, tarım sektörünün ekonomideki payının yüzde 6,20 olduğunu, imalat ve sanayi olarak bakıldığında da tarımın Türkiye'de en büyük üçüncü sektör olduğunu aktardı.

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Cevat Delil de çiftçilerin Türkiye ekonomisine katma değer sağlamak için canı gönülden çalıştığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Biz üreticiyiz. Üretmek farklı bir şeydir. Biz bu ülkenin ve bölgenin lokomotifiyiz. Tabi ki devlet tarafından destekleniyoruz. Bize verilen desteklerin doğru olduğunu biliyor, arttırılmasını bekliyoruz. Biz desteklendikçe ülkemizin ekonomisi yükselecektir."

Törende, TÜMOSAN'ın Diyarbakır'daki çiftçiler için sağlayacağı indirim ve diğer avantajlar hakkında da bilgi verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz