Doğal afet tartışıldı

Diyarbakır'da Taşkın Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.

Doğal afet tartışıldı

DİYARBAKIR- Vatandaşların doğa felaketlerinden korunması, oluşabilecek tahribatların minimum seviyede tutulması, gerekli önlemlerin önceden alınması ve su taşkınlarına karşı ilgili kuruluşların görev ve sorumluluklarını içeren Taşkın Koordinasyon toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit başkanlığında DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yiğit, toplantıda, Diyarbakır'da zaman zaman aşırı ve şiddetli yağışlar sonucu taşkınlar meydana geldiğini, bunun dışında dere yataklarına yapılan müdahalelerin de taşkınlara yol açtığını söyledi.

 

DOĞAL AFETLERE KARŞI TEDBİRLER

DSİ'den görüş alınmadan izinsiz köprü veya menfez yapımının taşkın tehdidini önemli ölçüde artırdığını kaydeden Yiğit, "Bu kapsamda Diyarbakır sınırları içerisinde sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması için bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızın bu konuda aktif olarak koordineli bir şekilde çalışması gerekmektedir" diye konuştu.

 

KURUMLAR BİRARAYA GELDİ

Toplantıda, olası sel felaketinde kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra belediye ve kaymakamlıklarının görevleri ve taşkın zararlarından korunmayla ilgili olarak yapılan sunumun ardından hazırlanan taslaklar değerlendirilerek sorunlar masaya yatırıldı. Taşkın korumaya yönelik yapılacak çalışmalar, kurul tarafından karara bağlandı.

Toplantıya, DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı Fırat Tutşi, kaymakamlık, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz