Dolar yılbaşına kadar daha da yükselecekmiş!

Piyasalarda inanılmaz bir volatilite yaşanıyor. Taksi şoföründen simitçiye kadar herkes kur tahmini yapıyor. Dolar için sokaktaki beklenti seçim sürecinde 3.20 TL, yılbaşına kadar ise 3.85 TL’li seviyeler. Volatiliteye bakıldığında vatandaşın beklentisi hiç de göz ardı edilecek gibi değil.

Dolar yılbaşına kadar daha da yükselecekmiş!

Dolar kuru geçtiğimiz hafta sürekli 3.00 TL seviyesinin üzerinde hareket etti. Kurun, 3.04 TL’den kapanışı baz alındığında yılbaşından bu yana, TL yüzde 30 değer kaybetmiş durumda. Dolar/TL’nin 3.00 TL seviyesinin üzerinde kalması güçlenme belirtilerini artırıyor. Üç gün 3.00 TL’nin üzerinde kalan dolar teknik olarak yukarı eğilimini koruyor.

2.70’e iner mi?

Daha açık bir söylemle dolar yeniden 2.70 TL’ye döner mi ya da borsa 80 binlere doğru atağa kalkar mı? Piyasa uzmanları bunun zor ihtimal olduğunu söylüyor. Önümüzde seçim var. Beri yanda özellikle ülkenin doğu ve güneydoğusunda ciddi çatışmalar yaşanıyor. Öte yandan çalkantılar ve FED faiz artırımı gündemde... Tüm bu faktörler birarada değerlendirildiğinde bir tepki hareketinin gelişmesi zor ihtimal olarak görünüyor.

 Dolarda hareket henüz bitmedi

Dolar kuru, geçtiğimiz hafta 3.00 TL’nin üzerinde tutunmayı başardı. Hafta içerisinde bir ara altına kaysa da sonrasında çabuk toparlandı. Bu da aşağı doğru her kayışın alım fırsatı olarak değerlendirildiğini gösteriyor. Dolar/TL’de yeni dalganın 3.00 TL’nin üzerinde oluşması yukarı doğru hedefleri yükseltiyor. 3.12-3.15-3.20 TL görülebilecek ilk seviyeler. Ancak yukarı doğru ivmenin sürmesi halinde 3.45-3.65-3.85’li seviyeler dahi görülebilir. Peki kurdaki yukarı hareket hemen mi gerçekleşecek? Teknik veriler bir düzeltme ihtiyacının olduğunu gösteriyor. Dolar/TL’de eylül ayını 3.00 TL’nin üzerinde geçirebiliriz. Ancak sonrasında bir düzeltme beklenmeli. Bu düzeltmenin hedef fiyatı ise 2.70 TL seviyesini dahi görebilir.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz