Görüş Bildir

Dolar yükseliyor!

Bankalararası piyasada yükselişi hızlanan dolar/TL 24 Kasım'dan beri gördüğü en yüksek seviye olan 1,7972'yi gördü.

Dolar yükseliyor!

Güne 1,7868'den başlayan dolar/TL, haftanın ikinci yarısında başladığı yükselişini bugün de hızlanarak devam ettirerek 1,7972 seviyesini gördükten sonra şu dakikalarda 1,7950 seviyelerinde dengelendi.
Salı günü Merkez Bankası'nın politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 5,50'ye çekmesinin ardından 1,7787'ye kadar gerileyen dolar/TL, çarşamba günü yükselişe geçerek 3 günde gördüğü en yüksek seviye dikkate alındığında yüzde 1'in üzerinde değer kazanmış oldu.
Analistler dolar/TL'nin daha çok yıl sonu pozisyon kapama işlemleri nedeniyle yükseliş kaydettiğini belirterek, teknik olarak bugünkü yükselişle 100 günlük hareketli ortalamanın da geçtiği 1,7966 seviyesinin test edildiğini, bu seviyenin üzerinde kar satışlarının etkisini artırabileceğini kaydediyor.
Dolar/TL'nin yılın ikinci yarısında 1,77 - 1,83 bandında hareket ettiğine dikkati çeken analistler, son zamanlarda Merkez Bankası'nın reel efektif döviz kurunda oynaklığa izin vermeyeceği açıklamalarının ardından hareket alanının iyice sıkıştığını belirtiyor.
Bu sıkışmanın yıl sonuna yaklaşırken pozisyon kapama isteğiyle yukarı yönlü kırıldığına işaret eden analistler, 1,79 seviyesinin destek konumuna gelmesi durumunda yeni hareket alanının 1,79 - 1,82 bandı olabileceğini tahmin ediyor.
Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi