Görüş Bildir

Domates'teki düşük fiyat, üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı!

Tezgahlarda kilogramı 3 liraya satılan domatesin tarladan alımının 70 kuruş ila 1 lira olması, üreticileri memnun etmedi. Çiftçiler, Ramazan Bayramı'ndan sonra fiyatlarının normal seviyesine ulaşmasını ümit ediyor.

Domates'teki düşük fiyat, üreticiyi hayal kırıklığına uğrattı!

Ayvacık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Bilir, AA muhabirine, bölgede domates üretiminin ağırlıklı Kösedere, Tuzla ve Gülpınar ovalarında yapıldığını söyledi. Bu alanlarda geçen yıl 80 bin ton domates üretildiğini belirten Bilir, "Bu yıl hava şartları nedeniyle üretimde azalma meydana gelebileceği ihtimalinden dolayı 70 bin ton domates üretimi hedeflenmektedir" şeklinde konuştu.

MALİYETLER YÜKSEK!                                         

Kösedere Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Aytekin Doğan, domateste girdi maliyetlerinin yüksekliğinden yakındı.

İLK HASADA RAĞMEN…

Satın aldıkları fidelerin girdi fiyatlarının oldukça arttığını vurgulayan Doğan, "Buna istinaden ilk hasat olmasına rağmen beklentimiz olan fiyatlardan domatesimizi satamadık. Şu an domatesin tarladan çıkış fiyatı 70 kuruş ila 1 lira. Bayramdan sonra fiyatların artacağını umuyoruz. Daha aşağıdaki fiyatlardan ürünlerimizi sattığımız takdirde domates üreticisi sayısı epeyce azalacaktır" diye konuştu.

BEKLENTİLERİN ALTINDA

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Mutlu Yaşar ise fiyatların beklentilerinin hayli altında olduğunu dile getirdi. Yaşar, bundan sonraki süreçte üreticileri rahatlatacak fiyatların oluşacağını ümit ettiklerini belirtti. İlçede 25 yıldır domates üretimiyle uğraşan Bahri Şen de bu yıl 30 dönüme ürün ektiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi