Görüş Bildir

Don mağduru patatesçilere destek

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Niğde'de yaşanan don afetinden zarar gören patates üreticilerinin yüzünü güldürecek destek müjdesi AK Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’den geldi.

Don mağduru patatesçilere destek

Patates üreticilerinin mağduriyetinin giderilmesi için dekar başına 200 TL nakdi destek verilmesine dair kararnamenin imza aşamasında olduğu belirtildi.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’ye kayıtlı olan ve patates ürünlerinin yüzde 30 ya da üzerinde zarar gördüğü don afeti mağdurlarının rahat bir nefes alacağı kaydedildi. Konuyla ilgili kararnamenin 2 Mayıs tarihindeki Bakanlar Kurulunda görüşülerek imzaların atıldığı ve yakında yürürlüğe gireceği bildirildi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, “2011 yılında meydana gelen don afetleri nedeniyle patates ürünleri zarar gören çiftçilere telafi edici destekleme ödemesi yapılmasına dair kararname Bakanlar Kurulunda görüşüldü. Yakında Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla da yürürlüğe girecek ve çiftçilerimiz Ziraat Bankası aracılığıyla dekar başına 200 TL nakdi destek alabilecekler” dedi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi