Ek MTV 2024 Yılında Devam Edecek mi?

2024 yılında da tekrar ek bir Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak iddialarına, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden beklenen açıklama geldi. Peki, ek MTV ödemesi tekrar devam edecek mi? 2024'de de ek MTV alınacak mı? Detaylar haberimizde…

Ek MTV 2024 Yılında Devam Edecek mi?

Son zamanlarda, 2024 yılında ek MTV ödemesi devam edecek mi? sorusu arama motorlarında en çok sorgulananlar arasında.

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 Yılında Devam Edecek mi?

6 Şubat 2023 tarihinde, Kahramanmaraş merkezli on ili etkileyen depremlerin açtığı yaraları sarmak amacıyla, finansman ihtiyacını karşılamak için alınan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) bu yıl içinde devam edileceği söylentileri, başta X olmak üzere sosyal medya platformlarında iddia ediliyordu. Konuya, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son sözü söyledi.

2024 yılında ek MTV ödemesi devam edecek mi?

"2024 yılında da ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmaya devam edilecek" iddiasına en net cevap Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. İşte, ek MTV ödemesi hakkında son gelişmeler ve yapılan açıklamalar…

Bakan Şimşek'ten Açıklama Ek MTV 2024 Yılında Devam Edecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, konuk olduğu televizyon programında konuyla ilgili ve ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Şimşek, "Enflasyonu yükseltecek adım atmayacağız. MTV'de düzenlemeyi aklımızdan bile geçirmiyoruz. Biz vatandaşımıza da piyasalara da sürpriz yaşatmayacağız." dedi. Şimşek sözlerine şu şekilde devam etti: "KDV genel artışı olmayacak, gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak ve kurumlar vergisi genel artışı olmayacak. Motorlu Taşıtlar Vergisine hakkında yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik. Bütçe disiplinini sağlayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da Açıklamıştı

Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de kamuoyuyla bilgi notu paylaşarak, bu iddiaları yalanladı. Gerçekleştirilen açıklamada; "Kimi basın yayın organlarında yer alan, “2024 senesinde de ikinci bir ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacak” iddiası doğruyu yansıtmamaktadır” ifadelerine yer verildi. 


 

Kaynak: Diyarbakır Söz