Görüş Bildir

Ek ödemelerin yansıması

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, yeni yılda memura sıfır zam istediklerini belirterek, ''Ek ödemelerin emekli aylığı hesaplanmasına dahil edilmesini ve 4/C dahil tüm personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz'' dedi.

Ek ödemelerin yansıması

Milli Piyango İdaresi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Çivi, emekliliğine hak kazanmış çeşitli unvandaki memurların, Aralık 2012 ücretleriyle emekli olmaları halinde, bağlanan emekli aylıklarından dolayı memurların zorunlu olarak çalışmayı tercih ettiklerini kaydetti.

EK ÖDEMELERİN YANSIMASI

Çivi, emekli olmaları halinde almakta oldukları ücretin mühendislerin yüzde 61'ini, şube müdürünün yüzde 55'ini, öğretmenlerin yüzde 41'ini, gelir uzmanının yüzde 42'sini ve polis memurunun da yüzde 40'nı emekli aylığı olarak aldığını kaydetti. Normal şartlarda 25 yıl hizmeti bulunan memurun, emekli olması halinde aylık bağlama oranının, yüzde 75 olması gerektiğini savunan Çivi,''Ek ödemelerin emekli maaşı hesabına dahil edilmemesi sonucu reel olarak aylık bağlama oranı düşmektedir. Bu nedenle kamu görevlileri için emeklilik giderek hayalden de öte imkansız hale gelmektedir'' diye konuştu.

Sözleşmeli personel politikasının 80'li yıllardan itibaren yapıldığını belirten ve bu durumun giderek çalışma barışını bozduğunu bildiren Çivi, şunları söyledi:

KADRO KARŞILIĞI SÖZLEŞME

''Aynı odada çalışan kadrolu, kadro karşılığı sözleşmeli, sözleşmeli veya geçici personel olmak üzere 4 farklı statüde kamu personeli çalıştırılmaktadır. Her seçim döneminde sözleşmeli personel kadroya geçirilmekte ancak yerine yine sözleşmeli personel alınmaktadır. Artık sözleşmeli personel uygulamasına son verilmelidir.

Memurlar, emekli olduklarında ortalama yüzde 50 ücretleri düşmektedir. Bu nedenle hükümete çağrı yapmak istiyorum. Biz 2013 yılı için sıfır zam istiyoruz. Ama ek ödemelerin emekli aylığı hesaplanmasına dahil edilmesini ve 4/C dahil tüm personelin kadroya geçirilmesini istiyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi