Ekmek zammına belediye karşı

Siirt Belediyesi, Fırıncılar Odası Başkanlığı'nın talebi üzerine Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanlığı'nca 300 gram olan ekmeğin gramajının 250 grama düşürülmesi kararına itiraz etti.

Ekmek zammına belediye karşı

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 70 kuruştan satılan ekmeğin fiyatının değiştirilmesinin gramajının düşürülerek yapılmasının gizli zam olduğu bildirildi.

BELEDİYEDEN İTİRAZ

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce yapılan araştırmada, ekmek zammı ile ilgili Siirt Fırıncılar Odası tarafından talep edilen 250 gr olan bir ekmeğin 70 kuruştan satılmasını kararının alındığı hatırlatılan açıklamada, alınan kararın hesap dokümanlarına eklenmediği ileri sürüldü.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

HESAP DOKÜMLERİ

"Araştırmalar sonucu ulaşılan hesap dokümanına göre servis bedeli iki kez listeye eklendiği ve TUİK aylık verilerine göre bir işçinin günlük çalışma bedelinin 30 lira olduğu, bu ücretin hesap dokümanında ise 46 lira olarak yazıldığı tespit edildi. Belediye tarafından 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun 41. maddesi gereğince belirtilen zammın uygun olmadığı ve zammın iptali için 7 Kasım tarih itibariyle itiraz edilmiştir."

Kaynak: Diyarbakır Söz