Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Türkiye fırsatlar ülkesidir!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünyanın en uzun köprüsünü biz Marmara Denizi'nin üzerine yaparken veya Boğaz'ın altında tüp geçitleri yaptığımızda veya Fransa'nın şu anda kaç tane daha yeni nükleer santral yapma ihtiyacı var? Onun için Türkiye fırsatlar ülkesi. Yeter mi? Yetmez." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Türkiye fırsatlar ülkesidir!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,“Türkiye'nin önümüzdeki dönemle ilgili inanılmaz fırsat ve imkanları bünyesinde barındırdığını unutmayın. Onun için Türkiye fırsatlar ülkesi.(Fransa ile ekonomik ilişkiler) Ufak tefek birkaç problemimiz var. Bunları da konuştuk. Bu problemleri de çözeceğiz. Bu problemlerle devam edemeyiz. Bunlarda çözülmeyecek problemler değil hatta hükümetler seviyesine gitmeden bile bakanlıklar seviyelerinde çözebileceğimiz problemler"Fransa İş Dünyası Yuvarlak Masa" toplantısına katıldı. Toplantının bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, “Avrupa'nın gelişmiş ülkelerine baktığımızda Fransa'da, İngiltere'de, Almanya'da kaç tane 3., 4., 5. köprü ihtiyacı var ki, bizim Boğaz'ın üzerine yaptığımız gibi. Dünyanın en uzun köprüsünü biz Marmara Denizi'nin üzerine yaparken veya Boğaz'ın altında tüp geçitleri yaptığımızda veya Fransa'nın şu anda kaç tane daha yeni nükleer santral yapma ihtiyacı var? Fransa'nın şu anda tüm sağlık sistemini yenilemek gibi bir ekonomi yaratma imkanı var mı? Bütün bunları hiçbirisinin olmadığı ve Türkiye'nin önümüzdeki dönemle ilgili inanılmaz fırsat ve imkanları bünyesinde barındırdığını unutmayın. Onun için Türkiye fırsatlar ülkesi. Yeter mi? Yetmez." dedi. FRANSA İLİŞKİLERİ

Zeybekci, Türkiye ve Fransa arasındaki ekonomik ilişkilere dikkat çekerek, “Ufak tefek birkaç problemimiz var. Bunları da konuştuk. Bu problemleri de çözeceğiz. Bu problemlerle devam edemeyiz. Bunlarda çözülmeyecek problemler değil, hatta hükümetler seviyesine gitmeden bile bakanlıklar seviyelerinde çözebileceğimiz problemler" diye konuştu.

“GERÇEKTEN OPERASYONEL BİR İŞLEYİŞ SAĞLAYIP SIKINTILARI AŞMAK LAZIM"

Fransa Dış Ticaret, Turizm ve Yurtdışında Yaşayan Fransızlardan Sorumlu Devlet Bakanı Matthias Fekl, iş forumu kapsamında Türkiye ile Fransa arasında ekonomik ikili diyaloğu gözden geçirip, revize etmeye karar verdiklerine dikkat çekerek, "Yeni bir mimari ile daha geniş çerçevede çalışma grupları oluşturulması kararı alındı ve bu grupların politik kararları daha iyi hazırlaması, alınmış olan farklı kararları daha iyi takip etmesini sağlayacağız. 2012 yılından beri JETCO çalışmamıştı, bu yüzden gerçekten operasyonel bir işleyiş sağlayıp sıkıntıları aşmak lazım. Çok sayıda yapılacak proje var, bunların somut şekilde çalışılması lazım. Farklı çalışma grupları yakın zamanda toplanacak, farklı stratejik alanda çalışacaklar. Özellikle nükleer enerjinin Türkiye'de geliştirilmesi ya da diğer enerji türleri olsun, bu noktada ülkelerimiz çok yüksek hedefler koydu. Ulaşım sektöründe, özellikle demiryolu alanında çalışmaya devam edeceğiz ama diğer ulaşım türlerine de bunu genişletmeye karar verdik. Şirketlerimiz arasında değişik ortaklıklar var, bu vesileyle Türkiye'nin altyapısını geliştirmesi daha da kolay olacak. Aynı zamanda tarım sektörü, çevre sektörü, sağlık gibi sektörler de çalışacağımız alanlar arasında" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz