Görüş Bildir

Elektrik kesintisi protestosu

Şanlıurfa’da, sık görülen elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olduğunu öne süren çiftçiler, karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Jandarmanın engellemesi ile yol ulaşıma kapatılmazken, çiftçiler yaşadıkları mağduriyetin sona erdirilmesini istedi.

Elektrik kesintisi protestosu

Şanlıurfa-Mardin karayolu üzerindeki kırsal mahallelerde sık görülen elektrik kesintileri nedeniyle tarlalarını sulayamadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyen bir grup çiftçi, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Mardin karayolunu ulaşıma kapatmak istedi. Bölgede zırhlı araçlarla önlem alan jandarma ekipleri, çiftçilerin yolu kapatma girişimine izin vermedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ

Çiftçiler, jandarmanın ısrar etmemeleri durumunda müdahale edip gözaltına alınacakları uyarısı ardından Kırlık Mahallesi’nde bulunan DEDAŞ Trafo Merkezi önünde toplandı. Burada elektrik kesintileri nedeniyle tarlalarını sulayamadıklarını dile getiren çiftçiler adına konuşan Konak Mahallesi Muhtarı Übeyit Kara, "Şu anda sulama yapamadığımız için ürünlerimiz tarlada kuruma noktasına geldi. Bunun hesabını kim ödeyecek? Bu konuyla ilgili yetkililerden ses çıkmıyor ve biz isyan ediyoruz. Bu sıkıntımızın biran önce çözümlenmesini arzuluyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi